• Головна
  • Україна
  • Сезонні роботи 2023: яку заробітну плату та умови пропонують за кордоном

Сезонні роботи 2023: яку заробітну плату та умови пропонують за кордоном

Сезонні роботи 2023: яку заробітну плату та умови пропонують за кордоном

Найбільше іноземні роботодавці потребують працівників для збору урожаю на полях та роботи на заводах

З кожним роком зростає тенденція виїзду українців за кордоном на сезонні роботи. Чимало іноземних роботодавців заохочують українських працівників чи то високою оплатою праці, чи забезпеченням комфортних умов праці. Найпопулярнішими напрямками для роботи за кордоном є Польща, Литва, Німеччина, Велика Британія, Ізраїль, Болгарія, Греція, Бельгія та Фінляндія.

Проаналізувавши популярні сайти онлайн-оголошень, LVIV.MEDIA зібрало детальну інформацію про умови роботи та розмір заробітної плати, яку пропонують львів’янам іноземні підприємці в цих країнах.

Польща

  • Робота зі збору фруктів

Роботодавці готові прийняти людей без досвіду на збір черешень, персиків та слив. Термін роботи від червня до листопада. Працівники будуть мати можливість безкоштовного проживання.

Заробітня плата: 160-300 злотих в день, 1 000 - 2 000 $/за місяць

  • Робота різноробочим

На роботу шукають чоловіків та жінок з реальним досвідом різних спеціальностей, однак готові прийняти і без досвіду. Також бажано володіти польською мовою на початковому рівні.

Заробітна плата: ставка від 17 до 35 злотих (залежно від напрямку), 30 000 - 45 000 грн в місяць

Робочий графік: понеділок-пʼятниця, по 8-12 годин. У суботу по 6-8 годин. 240-270 годин на місяць.

Роботодавець забезпечує житло, робочий одяг та взуття, проходження медогляду, проходження БХП, опіку координатора та допоможуть в отриманні карт часовего побиту.

  • Робота зі збору яблук

Робота проходитиме в селі Вандалін поблизу Любліна. Роботодавець надає безкоштовні номери для проживання з кухнею, душем та Wi-Fi. На роботу готові взяти людей без досвіду. Сезон починається з 15 вересня.

Заробітня плата: 35 000 - 45 000 грн/за місяць

  • Робота зі збору полуниці

На околицях м. Тарногруд (біля українського кордону), 40км від Грушова, потрібні працівники віком від 16 до 62 років на сезонну роботу зі збору ягоди. Сезон роботи триватиме до 20 жовтня 2023 року. В обов’язки входить збір та сортування ягід, прополювання рядків та підрізка кущів.

Робочий графік: понеділок-субота по 8-10 годин, є можливість працювати у вихідні та святкові дні.

Заробітня плата: за 1 кг полуниці — 2 злотих. Прополка, підрізка — 17 злотих на годину. Робота на сортовні — 15 злотих на годину. Середній місячний заробіток 4500-5000 злотих.

Роботодавець забезпечує безкоштовним житлом (кімнати на 3-4 осіб). На території плантації є їдальня, магазин, туалети й доступ до інтернету.

  • Робота з саджанцями

В обов’язки входить сапання полуниці, копання та садіння саджанців. Сезон триватиме з 1 березня до пізньої осені. Кожеш має можливість працювати по 8-9 год, при бажанні можна й більше. Роботодавець забезпечує безкоштовним проживанням та щотижневими поїздками на закупи.

Заробітня плата: 170 - 180 грн/за годину

Литва

  • Робота на заводі

На роботу з виготовлення дротів та кабелів для автомобільної промисловості потрібні люди віком від 18 до 40 років. В обов’язки входить підготовка проводів та систем проводів відповідно до інструкцій, схем та перевірка їх якості. Дуже важливим є гарний зір, оскільки люди працюватимуть з дрібними проводами, на яких потрібно читати написи.

Графік роботи: по 8 годин в день з понеділка до п'ятницю. Однак, залежно від процесів, графік може бути в різних варіаціях: ранкову зміну (з 6 або 7 ранку), денна та нічна зміни.

Заробітня плата: 750 євро на місяць. Після 3 місяців є можливість скласти іспит з роботи та підняти зарплату до 800 євро нетто + отримувати премії за хорошу роботу.

  • Робота зі збору полуниці

Шукають людей на збір полуниці в теплицях та на відкритих полях. Також в обов’язки входить прополювання, посадка саджанців та інша робота. Період роботи: з 1 червня (3-6 місяців). Збір полуниці оплачується відрядно (50 євроцентів/кг), інша робота оплачується 5 євро/год. Роботодавець надає безкоштовне проживання та можливість працювати легально.

Графік роботи: 8-12 годин/день, 6-7 днів на тиждень, можна брати один вихідний на т

Заробітня плата: 1500-2500 євро/місяць

Болгарія

  • Робота в агрокомплексі

На роботу потрібні як жінки та чоловіки на польові роботи, так і трактористи. Робота полягає у зборі врожаю картоплі та цибулі, обробці землі від бур’янів та роботі на лінії (куди забирають врожай з поля). Роботодавець забезпечує безкоштовним проживанням та харчуванням.

Заробітня плата: 900 - 1 100 €/за місяць.

  • Робота в магазині

Набирають продавців в магазин з досвідом роботи на цій посаді та знанням російської мови (знання англійською та болгарської мови буде перевагою). В обов’язки входить розкладка товару в магазині, прибирання, прийом товару та безпосередньо продажа. Сезон триватиме з 15 квітня 2023 до 1 жовтня 2023. Роботодавець оплачує квиток до Болгарії, медичну страховку, транспорт по місту до роботи та з роботи.

Графік: зміни можуть бути сформовані по 8 годин в 6 днів на тиждень або по 12 годин 4 дня в тиждень

Заробітня плата: від 26 000 грн.

  • Працівники в готель

У готель шукають працівників на сезонну роботу на 3 місяці. Роботодавець пропонує офіційне працевлаштування, безкоштовне житло та 3−4 разове харчування. Окрім цього вони надають безкоштовний проїзд та медичне страхування. Навчання, відповідно до обов’язків, проводитимуть безпосередньо на робочому місті. Знання іноземних мов для кандидатів не обов`язкове, але буде перевагою.

Графік: 5-6 днів на тиждень по 8 годин на день

Заробітна плата: від 350 євро + бонуси та «чайові».

Велика Британія

  • Робота на пакуванні помідорів

Працівники потрібні на роботу по сортуванню та пакуванню помідорів в ящики. Також в обов’язки входить контроль якості продукції, відбір неякісних помідорів, підтримка чистоти та порядку на робочому місці. Поля рошташовані поруч із містом Бірмінгем. Проживання передбачене в гуртожитках, 60 фунтів в тиждень.

Графік роботи: 8-12 годин, 5-6 днів

Заробітня плата: 76 000 - 120 000 грн/за місяць (1900 - 3000 доларів), додаткові години оплачуються +50% від вашої ставки. Виплата зарплати відбувається щотижня на банківську карту

  • Робота на овочевих і ягідних фермах

На сімейну ферму потрібні працівники. Робота передбачає збір урожаю (салату, полуниці, малини, ожини, черешні та грибів), догляд, розсадка та прополювання рослин. Роботодавці надають місце для проживання.

Графік роботи: 8-12 годин, 5-6 днів на тиждень

Заробітня плата: ставка 11 фунтів за годину (від 95 000 до 110 000 грн/за місяць), додаткові години оплачуються +50% від вашої ставки, виплата зарплати щотижня на картку.

  • Робота на квітковій фермі

На сезонну роботу на квітковій фермі потрібні працівники. Обов’язки: догляд, розсадка та прополювання рослин. Роботодавці надають комфортабельне житло на території ферм й обіцяють офіційне працевлаштування.

Заробітня плата: 10,10 фунтів/год (60 000 - 80 000 грн/за місяць), додатковий годинник оплачується +25%.

Ізраїль

  • Робота на фабриці

Набирають працівників на шоколадну фарбику. Робота передбачає упаковку й сортування виготовленої продукції, й роботу на конвеєрі. Роботодавець пропонує безкоштовний доїзд до роботи та медичне страхування. Проживання в квартирах за 250$/ місяць, вираховують із зарплати.

Графік: 220-280 робочих годин в місяць (до 10 годин/день, 28 днів)

Заробітня плата: від 1500$, 96 000 - 120 000 грн/за місяць

  • Робота на складах з одягом

На склади з одягом набирають на роботу людей. В обов’язки працівників входить збір і упакування замовлень. Роботодавець готовий надати житло, забезпечити доїзд до місця роботи й застрахувати працівника.

Графік роботи: 220-280 годин на місяць (до 10 годин/день, 28 днів)

Заробітня плата: 2 800 - 5 000 $/за місяць

  • Робота кухарем

Шукають кухарів на роботу в туристичний ресторан. Вакансія передбачає роботу з європейським меню. Роботодавець надає житло для працівників.

Графік: 8-12 годин, 6 днів на тиждень

Заробітна плата: від 2500$

Греція

  • Робота покоївкою в готелі

Потрібні жінки на вакансію покоївка у готелі на островах Греції (Кос, Родос, Крит, Корфу). Сезонна робота триватиме до жовтня 2023 року. Працівників влаштовують на роботу по контракту. Вимогою до кандидатів є відсутність дітей. Харчування (2-3 разове) та проживання в готельних номерах надаються працівникам абсолютно безкоштовно. Роботодавець оплачує базову страховку, що діє у робочий час. Також вони готові компенсувати вартість дороги до Греції (до 200 євро).

Графік роботи: 6 днів на тиждень, 8 годин на день.

Заробітня плата: 900 - 1 200 € + чайові

  • Робота в готелі

На роботу потрібні офіціанти, бармени та помічники кухаря. Сезон триватиме до жовтня. Харчування та проживання безкоштовно за рахунок роботодавця. Обов’язковими вимогами до кандидатів є знання англійської мови на рівні А1-В2, документи та банківській рахунок.

Час роботи: 8 годин в день

Заробітна плата: від 800 - 1400 євро

Німеччина

  • Робота в ресторані

Шукають кандидатів для допомоги на кухні та на посаду покоївки. Сезонна робота триватиме з 15 березня 2023. В обов’язки входить прибирання та миття посуду. Працівники повинні бути комунікабельними та мати базові знання німецької мови. При необхідності роботодавець може надати житло.

Графік роботи: 192 години 6 днів на тиждень, денна та вечірня робота

Заробітня плата: 1400€ - 2200€

  • Робота в цеху з м’ясними виробами

На роботу потрібні працівники для пакуванню м’ясних виробів. Працівники повинні пакувати мисливські ковбаски, сосиски та шніцелі для MacDonalds. Вакансія передбачає роботу в цеху з температурою від 10°-15°, залежить від відділу. Роботодавець готовий надати робочий одяг. Житло та трансфер на роботу коштуватиме 350 EUR.

Графік роботи: 8 годин в день + 2 додаткові

Заробітня плата: 2 200 - 2 600 €/за місяць

  • Робота зі збору ягід

Шукають працівників на сезон збору лохини. Робота триватиме з 20 червня до 20 вересня 2023 року. Роботодавець забезпечує працівників житлом (кімнати на 2-4 особи), вартість 8,5 євро/доба. Також можливе 3-разове харчування за 4 євро в день.

Графік роботи: 6-денний робочий тиждень, з 5:30-7:30 до 17:00-18:00, упродовж робочого дня передбачена перерва 1 година

Заробітня плата: 12 євро/год, від 1700 до 2200 євро

Бельгія

  • Збір грибів

На роботу потрібні люди для збору та упакування шампіньйонів. Протягом роботи потрібно виконати норму в 20 кг в годину. Для кандидатів не обов’язкове знання мови. Роботодавець офіційне працевлаштовує робітників. Проживання по 2-3 особи в кімнаті вартістю 150-270 євро в місяць.

Графік роботи: 10 годин, 6 днів на тиждень

Заробітня плата: 70 000 - 90 000 грн/за місяць

  • Робота на виробництві

На фабрику з виробництва продуктів харчування потрібні працівники. В обов'язки входить перевірка якості, упакування та збір замовлень продуктів харчування (крекери, печиво, чіпси і т.д.). Вакансія передбачає роботу в цеху з температурою 8°-12°. Роботодавець надає місце проживання (по 2 особи у кімнаті). Оплата за проживання та транспорт (на роботу і назад) становить до 140 євро на тиждень (газ, електрика включені).

Графік: мінімум 38 годин на тиждень з 7:00-16:00 години.

Заробітня плата: від 13 євро/годину. Понаднормові години оплачують у розмірі до 130%. Також із зарплати вираховуватимуть вартість страхування — 8 євро на місяць.

Фінляндія

  • Збір урожаю

Шукають людей на роботу зі збору урожаю. Вакансія передбачає збір полуниці (1,03 евро/кг), гороху (0,7-1,10 евро/кг) та малини (3,20 евро/кг). Сезонна робота триватиме до вересня 2023 року. Можливе офіційне працевлаштування на період до 3-х місяців. Роботодавець надає місце проживання вартістю 6 евро за добу.

Заробітня плата: 3 000 - 5 000 €/за місяць

  • Робота на заводі

На роботу потрібні оператори фасування снеків та картопляних пластівців. Приймають кандидатів без досвіду роботи та без знання мови. На місці навчають усім процесам. В обов’язки входить робота в цеху підготовки сирої картоплі, відбір неякісної сировини, фасування готових снеків та пластівців. Також працівники мають наносити фірмові етикетки та логотипи з даними, проставляти дати виготовлення та фасування, маркувати штрих-коди та укладати готові вироби в ящики на навантаження. Роботодавець надає котеджі з повною компенсацією оренди житла, із з/п співробітників вираховуються лише комунальні платежі ─ 200 €. Також передбачено офіційне працевлаштування.

Графік роботи: 5 робочих днів на тиждень, по 8-10 годин

Заробітня плата: 11€/год., за роботу в суботу — 12€/год, 2200─2620 € на місяць. Також можливі премії: 250 € ─ за продуктивність, 150 € ─ за якість та виконання плану.

Додамо, у Мінекономіки розповіли, скільки українців повернулося до роботи від початку війни. Кількість найманих працівників та вакансій від роботодавців почала зростати у другій половині 2022 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності