• Головна
  • Україна
  • Куди поцілив ворог під час нічних ракетних обстрілів 9 березня: ситуація по областях

Куди поцілив ворог під час нічних ракетних обстрілів 9 березня: ситуація по областях

Куди поцілив ворог під час нічних ракетних обстрілів 9 березня: ситуація по областях

Відомо про загиблих і постраждалих

Росія вночі 9 березня здійснила масовану атаку з повітря по містах України. Відомо про вибухи в Києві, Харкові, Одесі, Херсоні, Миколаєві.

Про це повідомляють місцева влада та кореспонденти.

Київ

Вранці, близько 6:40, у Київській області працювало ППО. Вибухи сталися в Голосіївському районі столиці. Там ворог влучив в об’єкт інфраструктури. Окрім цього, вибухи лунали й у Святошинському районі Києва. Там уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. Відомо про загоряння машин в одному з дворів. За допомогою медиків звернулися ще 3 людей.

Після ракетної атаки, у зв’язку з екстреними відключеннями електроенергії, 40% споживачів столиці наразі без опалення. Водопостачання працює в штатному режимі. Метро та електротранспорт не працюють.

Харків

Військові РФ завдали близько 15 ударів по Харкову та області. Є влучання в об'єкти критичної інфраструктури. Крім того, в м. Харків пошкоджено об'єкт цивільної інфраструктури. У смт Пісочин Харківського району ворожа ракета влучила на подвір'я приватного будинку. внаслідок цього пошкоджено декілька житлових будинків. Дві літні жінки отримали легкі поранення.

Тривають роботи з ліквідації наслідків влучань. На місці працюють усі екстрені служби.

Одеса

Внаслідок масованого ракетного удару на Одещині є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури області. Пошкоджено декілька ліній електропередач, опора й пошкоджені житлові будинки. На щастя постраждалих немає. Наразі там діють погодинні екстрені відключення електроенергії.

"Пошкоджені кілька житлових будинків, але найголовніше, що немає постраждалих. Превентивно у місті було вимкнено електроенергію. Наразі не можемо говорити, що на ранок буде працювати електротранспорт, але пересування містом буде", — повідомив речник оперативного штабу Одеської ОВА.

Однак, на Одещині силами підрозділів Повітряного командування "Південь" збито 6 ворожих ракет та один безпілотний літальний апарат.

Житомир

Окупанти завдали удару по Житомиру дронами-камікадзе. У місті є проблеми зі світлом та водопостачанням.

"Вранці немає води, у деяких будинках електроенергії — це після удару по Житомиру. Ситуація складна. Попередньо постраждалих немає. Електротранспорт запустити не можемо, немає потужностей. Більше інформації за кілька годин", — повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

Дніпро

Ворог атакував Дніпропетровщину безпілотниками та ракетами. «Прильоти» — у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах. Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства. Руйнування серйозні. На місцях працюють відповідні служби. У Дніпропетровській області одна людина загинула і ще дві поранені.

Миколаїв

За інформацією повітряного командування «Південь», вночі, 9 березня, підроздвлами протиповітряної оборони над Миколаївщиною знищено 9 ракет різного типу.

Кропивницький

В Кропивницькому районі Кіровоградської області є влучання в об’єкт енергетики. Відповідні служби вже працюють на місці. На щастя обійшлося без жертв.

Суми

Ніч та ранок на Сумщині були неспокійними. Силами оборони у північній та центральній частинах області були зафіксовані прольоти ворожих БпЛА типу «Шахід». Зранку ворог завдав ракетного удару по Шостці. Зафіксовано три прильоти. Є влучання в одне з підприємств міста. Пошкоджені також житлові будинки. Попередньо обійшлося без жертв.

Івано-Франківськ

Вночі 9 березня жителі Івано-Франківщини повідомляли про звуки вибухів. В області зафіксували ракетні влучання по об’єкті енергетичної інфраструктури. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.

Також про вибухи повідомляли на Вінниччині. За попередньою інформацією є влучання. Окрім цього звуки вибухів чули мешканці Тернопільщини. Там уламки ракети впали на житловий будинок.

Окрім цього, близько 4 ночі 9 березня через російські ракетні обстріли відключилась остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Запорізька АЕС наразі повністю знеструмлена.

Нагадаємо, вночі на Львівщині працювала ППО, у Золочівській громаді є загиблі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності