• Головна
  • Україна
  • Розстріляного українського військовослужбовця впізнала сестра — ЗМІ

Розстріляного українського військовослужбовця впізнала сестра — ЗМІ

Розстріляного українського військовослужбовця впізнала сестра — ЗМІ

Розстріляного росіянами після слів «Слава Україні» українського полоненого військовослужбовця впізнала його сестра.

Про це написала журналістка Софія Кочмар-Тимошенко.

«Впізнала. Перевірила. Сестра каже — „100 відсотків — це мій брат. Це його очі, голос і те як він курив сигарету“, — написала Софія Кочмар-Тимошенко.

Вона додала, що сестра загиблого просить мовчання до ранку, поки вийдуть на зв’язок побратими з нуля, і хоче бути біля його матері з самого ранку.

Впізнала. Перевірила. Сестра каже - «100 відсотків - це мій брат. Це його очі, голос і те як він курив сигарету» Але...

Posted by Sofia Kochmar-Tymoshenko on Monday, March 6, 2023

Нагадаємо, у понеділок, 6 березня, у мережі з’явилося відео, де російські окупанти розстріляли беззбройного українського військовополоненого після того, як він сказав «Слава Україні». Де і коли було зняте відео — поки невідомо.

На вбивство українського захисника відреагували в Офісі Президента України. Так, голова ОП Андрій Єрмак зазначив, що воєнні злочини культивуються в Росії та відбілюються їхньою пропагандою та міфами про «нацистів».

«Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їхньої національної нікчемності та слабкості. За кожен такий військовий злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї», — заявив Єрмак.

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам-партнерам нашої держави та колегам-омбудсманам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця як приклад чергового воєнного злочину РФ.

«Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості. Відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину Росії», - написав український омбудсман у Telegram.

Представники влади та українці у соцмережах відзначають мужність та стійкість воїна, який загинув за свої переконання та патріотичну позицію.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності