• Головна
  • Україна
  • Мінцифра анонсувала нові послуги, які з’являться у «Дії» цього тижня

Мінцифра анонсувала нові послуги, які з’являться у «Дії» цього тижня

Мінцифра анонсувала нові послуги, які з’являться у «Дії» цього тижня

Послуги стосуватимуться, зокрема, і автомобілістів

Через «Дію» тепер можна буде  отримати судові рішення

Про це на пресбрифінгу сказав керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мсистав Банік, розповідаючи про послуги доступні у застосунку «Дія».

 «Можна отримати через дію судове рішення. Для цього треба перейти в розділ «Послуги», обрати судові справи і за потреби, його можна завантажити на смартфон.  Щоб ця функція була доступна, «Дія» має бути оновлена до останньої версії. Цю послугу запустили разом із Державною судовою адміністрацією «країни. Це важливий крок, оскільки ми знаємо наскільки це завжди бюрократично та проблемно», - зауважив Мстислав Банік.

Також він анонсував можливість отримати через «Дію» витягу про несудимість

«Цього тижня планують запустити витяг про несудимість. Це величезний крок для людей які стикалися з цим. Зараз вже це буде доступно онлайн», - сказав він.

А також Мстислав Банік зазначив, що згодом буде доступна ще одна послуга, яка стосуватиметься будівництва. Проте її анонсують згодом.

Усі ці сервіси презентують вже цього тижня. Окрім того є і ті, які запустять пізніше.

«Щодо майбутніх сервісів, які будуть пізніше, ніж цього тижня, запустять ще скасування належного користувача. Нагадаю, що в «Дії» можна було поділитися своїм автомобілем з іншою людиною. Дати іншій людині право керувати своїм авто, а в цієї люди з’явиться техпаспорт на цей автомобіль. Наступний сервіс, який пов’язаний з цим, це коли ви можете відмовитися від користування чужим автомобілем або забрати це право в іншої людини»., - сказав Банік.

«Також закінчують тестування заміни водійського посвідчення, - зауважив Банік. -  Найголовніше, що його можна буде мати лише в «Дії», не обов’язково друкувати пластиковий варіант».

Нагадаємо, майже 62% українців проголосували у «Дії» за те, щоб залишити Міжнародний жіночий день 8 березня вихідним. За збереження святкової дати в календарі — понад 1,3 млн українців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності