• Головна
  • Україна
  • Сидів і спостерігав: палій, який у Польщі знищив «швидку» для України, вже не вперше скоює такий злочин

Сидів і спостерігав: палій, який у Польщі знищив «швидку» для України, вже не вперше скоює такий злочин

Сидів і спостерігав: палій, який у Польщі знищив «швидку» для України, вже не вперше скоює такий злочин

За це йому загрожує до восьми років позбавлення волі

У Польщі уже висунули обвинувачення палієві, який 3 березня підпалив автомобіль швидкої допомоги, призначений для України.

Про це пише ukrayina.pl.

Тоді, як повідомляв портал tvn24.pl, пожежники виїхали на виклик через повідомлення про палаюче авто. Ним виявилася карета «швидкої». Вона повністю згоріла. Внаслідок пожежі також було пошкоджено другу машину швидкої допомоги та ще два автомобілі.

Згоріла «швидка» мала вирушити гуманітарним конвоєм в Україну. Обидві машини передали сілезькі лікарні, а автомобіль швидкої допомоги – Фундація Moc Przyszłości, яка організувала транспортування транспортних засобів, повідомляє RMF24.

Поліції швидко вдалося вийти на слід причетного до підпалу.

«Чоловік сидів на зупинці і спостерігав за роботою служб», — розповіла підінспекторка Катажина Цісло з Головного управління провінційної поліції в Кракові. 

За її словами, завдяки моніторингу місця події службам вдалося швидко встановити особу винуватця підпалу. За це йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Репортер Radio Zet Пшемислав Таранек написав у Twitter, що підозрюваному вже висунули звинувачення.  

Як повідомляє RMF24, підозрюваний чоловік, 43-річний житель Радлува, був заскочений на схожому злочині у 2019 році.

«Згідно з наданою інформацією, того ж дня в Радлуві виникли інші незначні пожежі. Поки що не пов’язуємо ці події із затриманим, але не виключаємо, що він міг до цього прикластися», — йдеться на сайті. 

«Вночі я зателефонував директору лікарні в Харкові, куди мала їхати швидка, і сказала, що машина згоріла. Він розплакався, не міг перевести подих, був розбитий. Там справді складна ситуація. Я не знаю, навіщо хтось підпалює гуманітарний конвой», – сказала президентка фонду «Сила майбутнього» Діана Дембіцька-Мончка.

«Незважаючи на цю надзвичайно сумну ніч, сьогодні о 5 ранку ми поїхали з «швидкими» дещо меншим складом! Такі ситуації нас не зламають. Там на ці «швидкі» чекають діти, поранені на війні», — написала раніше Moc Foundation. 

Тим часом, малопольський воєвода Лукаш Кміта оголосив, що автомобіль швидкої допомоги замінили на новий.

«Швидку допомогу, яка мала їхати в Україну разом із ще п'ятьма каретами швидкої допомоги, замінили на іншу. Рішення прийняло керівництво районної лікарні в Новий Тарг», – йдеться у дописі воєводи у соцмережах.

«Зараз із наших ресурсів ми передамо повноцінну транспортну машину швидкої допомоги. Крім того, проведемо всі необхідні перевірки — в Україні це обладнання, безумовно, буде інтенсивно використовуватися. Зараз український медичний персонал стикається з такими ситуаціями та роботою, які навіть важко уявити», — сказав директор лікарні в Новому Таргу Марек Вержба в інтерв’ю PAP.

Нагадаємо, у суботу, 4 березня, в місті Радлуві на південному сході Польщі поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у навмисному підпалі транспортних засобів. Вони мали відправитись в Україну. Одна «швидка» згоріла повністю, водночас ще одну, ймовірно, вдасться відремонтувати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності