• Головна
  • Україна
  • Безкоштовні квитки на «Євробачення-2023» для українців: хто та як зможе їх отримати

Безкоштовні квитки на «Євробачення-2023» для українців: хто та як зможе їх отримати

Безкоштовні квитки на «Євробачення-2023» для українців: хто та як зможе їх отримати

Місця будуть запропоновані для всіх дев’яти шоу в прямому ефірі

Переміщеним українцям у Великій Британії роздадуть безкоштовні квитки на «Євробачення-2023».

Про це 25 лютого повідомила газета The Guardian.

Відомо що Україна здобула перемогу на «Євробаченні-2022». Однак, зважаючи на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке триває й до тепер, організатори конкурсу спільно з Україною вирішили провести його у Великій Британії. Саме ця країна здобула 2-ге місце на фіналі пісенного конкурсу у 2022 році.

Відтак Велика Британія зобов’язалась вшанувати Україну на пісенному конкурсі. Вони нададуть близько 3000 квитків вимушено переміщеним особам, які отримали притулок у Великій Британії. Українці зможуть наживо відвідати «Євробачення-2023» у Ліверпулі.

«Сьогоднішнє оголошення означає, що тисячі квитків будуть запропоновані тим, хто переміщений через війну, щоб вони могли взяти участь у шоу, присвяченому їхній батьківщині, їхній культурі та їхній музиці», — наголосила міністерка культури Великої Британії Люсі Фрейзер.

Подати заявки на квитки українські біженці зможуть через схеми homes for Ukraine, Ukraine family shem і Ukraine extension scheme. Місця будуть запропоновані для всіх дев’яти шоу в прямому ефірі, включаючи півфінали, шоу попереднього перегляду та фінал у прямому ефірі 13 травня.

Окрім цього, уряд Великої Британії оголосив про виділення 10 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб «допомогти забезпечити, щоб подія справді демонструвала українську культуру» в річницю вторгнення Росії в країну.

Нагадаємо, стало відомо хто з українців буде ведучим «Євробачення-2023» у Ліверпулі. Організатори конкурсу вирішили обрати двох українців для проведення пісенного конкурсу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності