• Головна
  • Україна
  • Зеленський 24 лютого долучиться до зустрічі лідерів країн «Великої сімки»

Зеленський 24 лютого долучиться до зустрічі лідерів країн «Великої сімки»

Зеленський 24 лютого долучиться до зустрічі лідерів країн «Великої сімки»

У Білому домі відзначили, що продовжать допомагати Україні та чинити тиск на РФ

Президент США Джо Байден зустрінеться у п’ятницю, 24 лютого, з іншими лідерами країн «Великої сімки». Також до зустрічі долучиться президент України Володимир Зеленський, «щоб продовжити координацію зусиль щодо підтримки України та притягнення Росії до відповідальності за її війну».

Про це пише CNN.

«Рік тому ця група об’єдналася всього за кілька годин після того, як російські танки вкотилися в Україну, щоб накласти безпрецедентні санкції на Путіна та його оточення. Ми працювали разом, щоб надати Україні необхідну зброю, а також економічну, бюджетну, гуманітарну та енергетичну допомогу», — сказала речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Водночас вона відзначила Японію, яка цього року головує у G7 й виділила додаткові 5,5 млрд доларів на економічну допомогу, назвавши країну «надійним союзником» у зусиллях надати допомогу Україні.

«Велика сімка стала опорою нашої сильної та єдиної відповіді Росії. Завтра лідери обговорять, як ми продовжуватимемо підтримувати Україну, посилюватимемо тиск на Путіна та всіх, хто сприяє його агресії», — зазначила Жан-П’єр.

Нагадаємо, напередодні вторгнення лідери деяких провідних європейських держав передзвонювали Зеленському і казали: «Ми говорили з Путіним, Путін наступати не буде».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності