• Головна
  • Україна
  • Україна поставила в Ефіопію та Сомалі 110 тисяч тонн зерна – Зеленський

Україна поставила в Ефіопію та Сомалі 110 тисяч тонн зерна – Зеленський

Україна поставила в Ефіопію та Сомалі 110 тисяч тонн зерна – Зеленський

Кожне судно із зерном з України забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей

Завдяки спільним зусиллям України, країн-партнерів та WFP вдалося реалізувати поставки 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі. Водночас кілька днів тому у Чорноморську почалась завантаження судна Mv Valsimitis 25 тисячами тонн зерна для Кенії. Також прийнято рішення про відправку вантажів до Ємену, Судану та Нігерії.

Про це 18 лютого повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Кожне судно із зерном, відправлене у межах Grain from Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей», – зазначив глава держави.

За його словами, для підсилення зернової ініціативи до Групи з питань запобігання голоду приєдналися перші амбасадори – знавці Африканського континенту.

«Це колишній президент Малаві д-р Джойс Банда, колишній міністр освіти Нігерії та колишній віцепрезидент Світового банку д-р Обі Езеквесілі та старший юрист з питань Африки, регіональний директор Національного демократичного інституту д-р Крістофер Фомуньо. Вони допомагатимуть масштабувати реалізацію проєкту», – уточнив Зеленський. 

Також президент наголосив, що Україна була і залишатиметься гарантом світової продовольчої безпеки й продовжуватиме робити свій ключовий внесок.

Нагадаємо, тривала глобальна продовольча криза стала одним із найбільш далекосяжних наслідків російської війни, сприяючи масовому голоду, бідності та передчасній смерті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності