• Головна
  • Україна
  • Україна подолала паливну кризу: звідки везуть і чи може Росія ще нашкодити

Україна подолала паливну кризу: звідки везуть і чи може Росія ще нашкодити

Україна подолала паливну кризу: звідки везуть і чи може Росія ще нашкодити

Окрім того пальне в Україну постачають країни, які ніколи раніше цього не робили

На ринку нафтопродуктів України відчувається профіцит. Це стало можливим завдяки тому, що були побудовані повністю нові канали постачання пального. А також створена нова більш диверсифікована та гнучка система.

Про це на брифінгу сказав Сергій Куюн, директор консалтингової групи «А95».

Окрім того, з’явилися нові країни з яких Україна постачає пальне. Зараз до нас воно йде з Тайваню, Індії та Нідерландів. А ще українців вперше стали заправляти пальним з Америки.

«Це все свідчить про те, наскільки ми побудували розгалужену географічну мережу постачання», - зауважив Сергій Куюн.

Окрім того в Україні радикально змінилася логістична система постачання пального. Якщо до війни Україна постачала пальне залізницею та морем, то зараз 40% - це автомобільний транспорт.

«Це тисячі бензовозів, які, фактично, не можливо впіймати. З безпекової точки зору – це той потік, який не можливо зупинити. Можна розбомбити нафтобазу чи нафтопереробний завод, можна поцілити в залізничну станцію. Але що робити з цими тисячами бензовозів, які в нас сьогодні є?», - наголошує Сергій Куюн.

Нагадаємо, Сергій Куюн зазначав, що Україна у квітні втратила 100% довоєнних джерел постачання нафтопродуктів. Ніхто у Європі та світі не вірив, що віновити їх можливо. Проте станом на сьогодні вдалося повністю ліквідувати загрозу позбавлення держави пального.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності