• Головна
  • Україна
  • Ексзаступник міністра охорони здоров’я отримав підозру від СБУ

Ексзаступник міністра охорони здоров’я отримав підозру від СБУ

Олександр Комаріда

Його підозрюють у незаконній реєстрації іноземних ліків

СБУ повідомила про підозру колишньому першому заступнику міністра охорони здоров’я.

Про це 13 лютого повідомила Служба безпеки України.

Відомо що минулого тижня уряд звільнив з посади першого заступника міністра охорони здоров’я Олександра Комаріду. Після цього, співробітники СБУ викрили його незаконну діяльність. За матеріалами розслідування, колишній посадовець сприяв незаконній реєстрації іноземних лікарських засобів недоведеної якості.

Правоохоронці встановили, що експосадовець ухвалив рішення щодо незаконної реєстрації у «прискореному» режимі біологічно активної добавки іноземного походження. Фактично цей БАД потребує додаткових досліджень, адже його користь не доведена, й не міг бути зареєстрований як лікарський засіб.

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину та кола причетних до нього осіб. Олександра Комаріді підозрюють у порушенні порядку клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, на польському кордоні затримали 46-річного чоловіка, який намагався перевезти майже 700 пачок російських ліків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності