• Головна
  • Україна
  • Українець намагався вивезти до Польщі взуття та одяг зі шкіри пітона

Українець намагався вивезти до Польщі взуття та одяг зі шкіри пітона

Українець намагався вивезти до Польщі взуття та одяг зі шкіри пітона

Заборонений багаж виявили польські прикордонники у пункті пропуску «Медика»

53-річний громадянин України намагався незаконно вивезти до Польщі пальто та дві пари жіночого взуття зі шкіри пітона.

Про це пише ukrayina.pl, посилаючись на nowiny24.pl.

Заборонений багаж виявили польські прикордонники у пункті пропуску «Медика».

Польські прикордонники встановили, що речі, які перевозив українець, були виготовлені зі шкіри пітона. Ці плазуни захищаються Вашингтонською конвенцією CITES.

«Про ці речі він розповів одному з пасажирів, але не заявив про них під час оформлення. Чоловік також не мав необхідного дозволу на імпорт. У зв’язку з порушенням Закону про охорону природи, службовці затримали товар для розгляду. Його проводить Підкарпатська митно-податкова служба в Перемишлі», — повідомила Едіта Чабовська, речниця Палати податкової адміністрації в Жешуві.

Перевезення через кордон зразків рослин і тварин, які належать до видів, що перебувають під загрозою зникнення, а також виробів з них, наприклад одягу, галантереї чи сувенірів, регулюється Вашингтонською конвенцією CITES.

 «Обмеження на транспортування рослин і тварин, які перебувають під охороною, допомагають захистити їх від повного зникнення. Незаконне транспортування через кордон ЄС, а також торгівля екземплярами видів, що знаходяться під загрозою зникнення, є злочином, який карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років», - додала речниця.

Нагадаємо, на початку січня під час перевірки на польсько-українському кордоні в Медиці співробітники Національної податкової адміністрації у Жешуві запобігли контрабанді живих соколів з України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності