• Головна
  • Україна
  • Скандал у біатлоні: польська митниця вилучила в українських біатлоністок гвинтівки на кордоні

Скандал у біатлоні: польська митниця вилучила в українських біатлоністок гвинтівки на кордоні

Скандал у біатлоні: польська митниця вилучила в українських біатлоністок гвинтівки на кордоні

ЗМІ пишуть, що вилучення гвинтівок — це чергова халатність Федерації та відповідальних осіб у Міністерстві в особі держтренера та його помічників

Останній в сезоні етап Юніорського Кубка IBU, який днями стартував в естонській Хааньї, розпочався для збірної України з неприємності.

Під час перетину кордону польська митниця вилучила усю зброю команди.

Про це пише ukrayina.pl.

Тому ні тренуватись на стрільбищі, ні змагатись у спринті наші спортсменки не могли. Ситуацію вдалось вирішити лише увечері 7 лютого, інформує сайт biathlon.com.ua.

З України до Естонії прибув склад спортсменок, який буде заявлено на Юніорський чемпіонат Європи. Також учасниці мали взяти участь у спринтах.

Але, прибувши на місце, тренуватись на стрільбищі спортсмени не змогли. Біатлоністки Валерія Шейгас, Юлія Городна, Дарина Чалик, Олена Городна, Ксенія Приходько, Марія Голоборода не вийшли на старт спринту.

«Питання з поверненням гвинтівок вдалось владнати лише вчора ввечері. Увесь цей час на кордоні перебували двоє тренерів команди, які одразу ж після повернення інвентарю виїхали до Естонії. Однак встигнути до початку спринту юніорок не вдалось, тому перша гонка етапу пройшла без українського представництва», — повідомляє сайт.

Однак планується, що на старт спринту юніорів наші спортсмени мають вийти.

Переможницею гонки стала німкеня Йоханна Пуфф. Другою стала француженка Леоні Жаньє, третьою — австрійка Анна Андексер.

Портал Biathlonnews.com.ua повідомив, що відсутність гвинтівок та неучасть біатлоністок у спринті — не прикрість, а чергова халатність Федерації та відповідальних осіб у Міністерстві в особі держтренера та його помічників.

«Вони не встигли зробити дозвіл на перевезення зброї, а тренери на кордоні мали лише фото цього документу. Звичайно, що на польській митниці його не прийняли. Дуже показова ситуація, що попри зміну керівництва федерації, система і виконавці залишилися ті ж самі. Як наслідок — ми витрачаємо очки в особистий і командний залік, а спортсменки позбавлені змагальної практики», — повідомив паблік.

Відтак, польська митниця не пропустила зброю українок через відсутність паперового документа з печатками на ньому. Коли ж необхідний оригінал передали, гвинтівки змогли перетнути кордон, і тренери привезли їх до Естонії.

Вочевидь, цей скандал у біатлоні ще матиме продовження.

Додамо, юніори в спринті виступили. Віталій Мандзин, промахнувшись один раз на стійці, показав непогану швидкість і фінішував 8-им.

Нагадаємо, на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ в селі Яворів, що на Самбірщині, відбувся юніорський чемпіонат України з біатлону. У четвер, 2 лютого, відбулися індивідуальні гонки серед юніорів та юніорок. Біатлоністка зі Львівщини успішно виступила на юніорському чемпіонаті України. 18-річна Олена Городна зі Львівщини, яка днями повернулася із Всесвітньої зимової Універсіади в американському Лейк-Плесіді, продемонструвала чудові результати.

 

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності