До «Гвардії наступу» зареєстрували вже 600 жінок

До «Гвардії наступу» зареєстрували вже 600 жінок

Вони зможуть працювати і в медичних, і логістичних підрозділах, і в розвідувальних бригадах

До «Гвардії наступу» через сайт подали заявки 10,5 тисяч осіб, через ЦНАП — 6,5 тисяч, за телефоном «гарячої лінії» проконсультували 3,5 тисячі громадян.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», пишуть на «Урядовому порталі».

«Ми сьогодні маємо велику кількість патріотично налаштованих людей, які зі зброєю в руках готові захищати країну. Середній вік кандидатів — 33 роки, найстаршому — 69 років. Хлопці 18-22 років, які намагаються вступити в бригади, — викликають захоплення. У нас уже зареєструвалося 600 дівчат, вони зможуть працювати і в медичних, і в логістичних підрозділах, і розвідувальних бригадах», — сказав Ігор Клименко.

Він також додав, що зі всіх добровольців 60% подають заявки в бригади Нацгвардії.

Нагадаємо, до «Гвардії наступу» станом на 6 лютого подали заявки більше 8 тисяч добровольців. Всі вони будуть проходити співбесіду та перевірки.

На Львівщині також формують штурмові бригади «Гвардії наступу». Їх створюватимуть на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Вони працюватимуть на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій, однак кожна бригада матиме своє бойове завдання.

Охочі можуть подати анкету на сайті «Гвардії наступу». Водночас на Львівщині подати заявку на вступ до бригади можна у 8-ми ЦНАПах:

  • м. Кам’янка-Бузька, Львівський р-н, вул. Незалежності, 20 А;
  • м. Городок, Львівський р-н, вул. Майдан Гайдамаків, 6;
  • м. Стрий, Стрийський р-н, вул. Шевченка, 71;
  • м. Дрогобич, Дрогобицький р-н, вул. Бориславська, 8-А;
  • м. Золочів, Золочівський р-н, вул. Чорновола, 3;
  • м. Самбір, Самбірський р-н, площа Ринок, 1;
  • м. Червоноград, Червоноградський р-н, пр. Шевченка, 27;
  • м. Яворів, Яворівський р-н, вул. Львівська, 10.

Додамо, у перший день набору добровольців до лав штурмових бригад «Гвардія наступу» звернулися тисячі потенційних добровольців. Вони нестимуть службу у складі Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності