У Туреччині з-під завалів витягли українку з дитиною 

У Туреччині з-під завалів витягли українку з дитиною

Жінка зараз у лікарні, а дитина — під опікою родичів

Інформація про двох загиблих українців у Туреччині, на щастя, не підтвердилась. Їх витягнули з-під завалів. Це були мама з дитиною.

Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар в ефірі телемарафону, повідомляє 24 Канал.

Жінка зараз перебуває в лікарні, а дитина — під опікою родичів.

Дипломат зазначив, що це не виключає ймовірності інших жертв, оскільки кількість загиблих лише зростає. Станом на ранок 8 лютого землетруси в Туреччині та Сирії забрали життя понад 7 800 осіб.

Кількість заявок про пошук зниклих українців зросла. Наразі 38 підтверджених контактів, тобто людей, знайшли, а 24 заявки опрацьовують — шукають. Зранку була інформація про українку, яка, ймовірно, перебуває під завалами. Дипломати зв'язались з рятувальними службами, аби ті виїхали на місце.

Вчора до Туреччини прибули перші 2 літаки з українськими рятувальниками. Ще одна колона з українськими надзвичайниками вже в дорозі. Йдеться про 77 фахівців, а також екіпаж та кінологів.

Крім людей, Україна надає 18 одиниць техніки для розбору завалів.

Нагадаємо, напередодні турецька сторона повідомила МЗС України, що під завалами могли загинути двоє українців. Дипломати стали перевіряти цю інформацію.

Крім того, повідомляли, що 4 українців постраждали. Вони зазнали легких тілесних ушкоджень. Однак загрози для їхнього життя не було, госпіталізації не потребували.

Додамо, 6 лютого на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності