• Головна
  • Україна
  • До «Гвардії наступу» подали заявки вже більше 8 тисяч добровольців

До «Гвардії наступу» подали заявки вже більше 8 тисяч добровольців

До «Гвардії наступу» подали заявки вже більше 8 тисяч добровольців

Найбільше добровольців записалися в Національну гвардію

До «Гвардії наступу» станом на 6 лютого подали заявки більше 8 тисяч добровольців. Всі вони будуть проходити співбесіду та перевірки.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав призначений сьогодні, 7 лютого, міністр МВС Ігор Клименко, пише «Портал МВС».

«На цей момент найбільше добровольців записалося в Національну гвардію, але там і більше бригад. В Нацгвардії шість  бригад, в Нацполіції – одна та поки що одна - у Держприкордонслужбі. Набір триватиме 60 днів. Це не сталий процес, ми з кожним добровольцем проводимо співбесіду, військово-лікарську комісію, перевіряємо його фізичні та ментальні здібності і проводимо спеціальні перевірки. Оскільки ті особи, які йдуть на службу, не можуть мати судимостей», — сказав Ігор Клименко.

Він зазначив, що рекрутинг відбувається за принципом індивідуального підходу.

«Доброволець, який заповнює анкету, приходить в ЦНАП, на сайті або по «гарячій лінії», він пише спеціалізацію і сам обирає бригаду. Коли приходить на співбесіду, доброволець каже, що може управляти танком або БТРом, або він снайпер, або — лікар. Ми індивідуально підходимо до кожного. До того ж, якщо доброволець обирає розвідку — ми його випробовуємо, якщо мінометний підрозділ — він буде вчитися стріляти з міномету», — сказав виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ.

Ігор Клименко також додав, що «Гвардія наступу» буде орієнтована на звільнення території: «Ми будемо працювати на наступ. Поки ЗСУ обороняють рубежі, ми готуємось до визволення наших територій».

Нагадаємо, на Львівщині формують штурмові бригади «Гвардія наступу». Їх створюватимуть на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Вони працюватимуть на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій, однак кожна бригада матиме своє бойове завдання.

Охочі можуть подати анкету на сайті «Гвардії наступу». Водночас на Львівщині подати заявку на вступ до бригади можна у 8-ми ЦНАПах:

  • м. Кам’янка-Бузька, Львівський р-н, вул. Незалежності, 20 А;
  • м. Городок, Львівський р-н, вул. Майдан Гайдамаків, 6;
  • м. Стрий, Стрийський р-н, вул. Шевченка, 71;
  • м. Дрогобич, Дрогобицький р-н, вул. Бориславська, 8-А;
  • м. Золочів, Золочівський р-н, вул. Чорновола, 3;
  • м. Самбір, Самбірський р-н, площа Ринок, 1;
  • м. Червоноград, Червоноградський р-н, пр. Шевченка, 27;
  • м. Яворів, Яворівський р-н, вул. Львівська, 10.

Додамо, у перший день набору добровольців до лав штурмових бригад «Гвардія наступу» звернулися тисячі потенційних добровольців. Вони нестимуть службу у складі Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності