• Головна
  • Україна
  • В Україні націоналізували заводи та агрохолдинг підсанкційних російських олігархів

В Україні націоналізували заводи та агрохолдинг підсанкційних російських олігархів

В Україні націоналізували заводи та агрохолдинг підсанкційних російських олігархів

Після початку повномасштабного вторгнення Шелков і Чемезов хотіли приховати своє відношення до українських активів

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову. Рішення суду стосується Демурінського гірничо-збагачувального комбінату, оптового виробника труб ТОВ «ВСМПО Титан», компанії з торгівлі металами ТОВ «Тай-Мінералс» та агрохолдингу «Інвест Агро». Загальна вартість переданого Україні майна становить щонайменше 2 млрд гривень.

Про це повідомили в СБУ.

Встановлено, що Чемезов та Шелков, які входять до найближчого оточення військово-політичного керівництва РФ, керували українськими підприємствами через російського монополіста з виробництва титану ПАТ «Корпорація ВСМПО-АВІСМА». Ця компанія входить до структури воєнно-промислового комплексу країни-агресора і бере участь у процесах виробництва озброєнь для окупаційних угруповань.

«Після початку повномасштабного вторгнення Шелков і Чемезов хотіли приховати своє відношення до українських активів. Для цього намагалися передати формальне управління компаніями підконтрольним комерційним структурам у Дніпропетровській та Сумській областях», — йдеться у повідомленні.

Втім СБУ викрила оборудки, своєчасно їх заблокувала та ініціювала передачу 100% російського майна в дохід України.

Нагадаємо, нещодавно суд наклав арешт на 2 літаки «АН-148», що належать російському акціонерному товариству. Цей арешт став наслідком рішення РНБО України щодо персональних спеціальних економічних та інших санкцій щодо цього АТ та відповідного клопотання Офісу Генерального прокурора.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності