• Головна
  • Україна
  • Затримали головну бухгалтерку «Укртатнафти», вона переховувалася на Закарпатті

Затримали головну бухгалтерку «Укртатнафти», вона переховувалася на Закарпатті

СБУ
Фото: Служба безпеки України

Правоохоронці у Дніпрі викрили приміщення, де зберігалась прихована бухгалтерія однієї з компаній

СБУ затримала головну бухгалтерку «Укртатнафти», яка може бути фігуранткою кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

Про це повідомляє Управління СБ України у Львівській області 3 лютого.

Жінка переховувалась на Закарпатті, але співробітники спецслужби встановили її місцезнаходження.

Серед іншого встановили, що ПАТ «Укртатнафта» виробляло та реалізовувало пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження закладалось ціну для споживачів. Тож заборгованість по сплаті акцизу складає 605 млн грн.

Крім того, правоохоронці у Дніпрі викрили приміщення, де зберігалась прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також знайдено документи пов’язаних підприємств, печатки тощо.

Нагадаємо, раніше 1 лютого ЗМІ повідомили про обшуки в Ігоря Коломойського, які стосуються махінацій щодо «Укртранснафти» та «Укрнафти». Наразі у рамках кримінальних проваджень документують 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності