• Головна
  • Україна
  • Заволодів 32 млн грн: ексзаступнику міністра екології часів Януковича повідомили про підозру

Заволодів 32 млн грн: ексзаступнику міністра екології часів Януковича повідомили про підозру

Наразі невідомо, де переховується експосадовець

НАБУ і САП повідомили ексзаступнику міністра екології та природних ресурсів України часів президента Януковича та двом іноземним громадянам про підозру у заволодінні більше ніж 32 млн грн при закупівлі Міністерством екології та природних ресурсів України послуг із дистанційного зондування Землі.

Про це 2 лютого повідомили у НАБУ.

Слідство встановило, що у 2011 році Мінприроди оголосило переможцем у тендері на розробку та впровадження програмного забезпечення для проведення моніторингу навколишнього природного середовища заздалегідь визначену австрійську компанію. Відомство уклало з нею договір на суму 41,15 млн грн. Однак переможець не був здатний і взагалі не планував надавати ці послуги. Натомість за допомогою радників тодішнього міністра екології та природних ресурсів залучили низку підрядників, які й стали реальними виконавцями тендеру. За це вони одержали лише близько 20% від суми тендеру.

«Натомість решту отриманих від міністерства коштів (32,048 млн грн) упродовж 2012 року учасники схеми вивели — перевели на рахунки інших компаній-нерезидентів на підставі фіктивних документів про нібито розроблене програмне забезпечення, якого насправді не було, а його функціонал виконувався частиною програмного забезпечення, яке було поставлене реальним виконавцями проєкт», — йдеться у повідомленні.

Оскільки експосадовця не знайшли, то про підозру йому повідомили в порядку ст.ст. 111, 135, 278 КПК України. Зазначається, що слідство робить все необхідне для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників корупційної схеми.

Нагадаємо, 1 лютого провели обшуки керівництва київської податкової, в Ігоря Коломойського щодо справ «Укрнафти», в Арсена Авакова стосовно закупівлі вертольотів та у Вадима Столара щодо інформації про відмивання грошей Медведчука.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності