• Головна
  • Україна
  • Найвідоміший бабак України спрогнозував, коли прийде весна (відео)

Найвідоміший бабак України спрогнозував, коли прийде весна (відео)

Найвідоміший бабак України спрогнозував, коли прийде весна (відео)

Також Тимку «поставили питання» про те, що треба їсти українцям, щоб бути здоровими: бабак обрав буряк

Щорічно головний бабак України — Тимко — дає свій прогноз щодо приходу весни. Цьогоріч він навіщував, що весна настане у середині березня. Саме тоді, за прогнозом Тимка, варто чекати на потепління.

Про це повідомляє «Суспільне».

Так, бабак дав прогноз 2 лютого на біостанції в Гайдарах на Харківщині.

«Тимко сказав, що весна настане обов'язково. Але не раніше, аніж за шість тижнів», — «переклав» прогноз Тимка його доглядач Володимир Ронкін.

Також Тимку «поставили питання» про те, що треба їсти українцям, щоб бути здоровими: бабак обрав буряк. Крім того, Тимку подарували кошик з овочами, печивом та згущеним молоком. Водночас бабак лапкою погасив марки зі своїм зображенням.

Варто зазначити, що Тимко погано спить та схуд. Його доглядач каже, що це можуть бути наслідки стресу через війну — бабак живе у Куп'янському районі, який обстрілюють окупанти, тож у селі, де живуть науковці, чутно вибухи.

«Тимко не можу сказати, що почуває себе дуже добре — забагато переживань. Я одно разу заходив в погріб, коли були обстріли, було відчуття, наче як землетрус. Думаю, це впливає на те, що бабаки погано сплять, вони останні роки погано сплять через якісь кліматичні проблеми, а тут — додатковий стрес. Сьогодні Тимко не спить. Схуд сильно, це ненормально, може вплинути на його здоров'я, але зрозуміло буде ближче до літа. Взимку бабаки нічого не їдять. У нього температура нині занадто висока, щоб він зберіг жирові запаси на рівні як слід», — розповів Володимир Ронкін.

За його словами, подружки у Тимка немає — померла минулої зими: «Не щастить Тимку в особистому житті». Ронкін додав, що нині науковці доглядають 20 тварин, п'ять з яких народилися під час окупації.

Додамо, що в Українському гідрометцентрі зазначають, що День бабака — це свято, щоб привернути увагу до зникнення виду. Натомість до серйозних наукових прогнозів та синоптики, це не має жодного стосунку.

Нагадаємо, на Полтавщині під час екскурсії Більським городищем працівники установи виявили старовинну кераміку. З’ясувалося, що її випадково викопали бабаки. Окрім кераміки у норах бабаків виявили кістки, вугілля та шматки глиняної обмазки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності