• Головна
  • Україна
  • Арахамія розповів, у кого за минулу добу провели обшуки та хто отримав підозри

Арахамія розповів, у кого за минулу добу провели обшуки та хто отримав підозри

Арахамія розповів, у кого за минулу добу провели обшуки та хто отримав підозри

Коротко про вчорашні обшуки та затримання

Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія розповів про те, кого затримали та звільнили за минулу добу в Україні. Також він повідомив, хто з посадовців отримав підозри.

Про це Арахамія написав на своїй сторінці у Telegram 2 лютого.

Зокрема, провели обшуки керівництва київської податкової, в Ігоря Коломойського щодо справ «Укрнафти», в Арсена Авакова стосовно закупівлі вертольотів та у Вадима Столара щодо інформації про відмивання грошей Медведчука.

Також 1 лютого оголосили підозру Богуслаєву за новим епізодом щодо фінансування «ДНР», звільненому заступнику міністра оборони Шаповалову, який відповідав за закупівлі харчів, та звільненому директору Департаменту державних закупівель Міноборони Хмельницькому за неякісні бронежилети на 100 млн грн. Крім того, підозри вручили топменеджменту «Укртанснафти» за махінації на 40 млрд грн, міністру енергетики в уряді Гройсмана Ігорю Насалику за збитки державі на 1,5 млрд грн, колишній заступниці міністра культури (2014-2019 рр.) і ще 6 учасникам схеми з дерибану майна «Національної кінотеки України». Підозру оголосили й менеджеру компанії Костянтина Жеваго за оборудки на 2 млрд гривень.

Серед іншого, затримали чиновника Одеської ОВА за підозрою в хабарництві, шпигуна з «Укроборонпрому», який працював на російську воєнну розвідку, та банду «Лєшого», яка займалася рекетом і викрадала людей у Києві, а також хлопців з п’яних київських вечірок за знущання над дівчатами.

Звільнили:

  • заступника голови Держпродспоживслужби Лордкіпанідзе;
  • першого заступника голови Держлісагентства Сотника;
  • в.о. голови Державної митної служби Демченка, першого заступника — Щуцького, ще одного заступника голови митниці Черкасського відсторонили;
  • Олександр Лієв із Міноборони сам написав заяву на звільнення.

Додамо, Державне бюро розслідувань проводить обшуки у керівництва столичної податкової. Вони вже викрили керівницю податкової Києва Оксану Датій на багатомільйонних незаконних схемах збагачення. Вона має 3 квартири в Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів, будинок поблизу Києва вартістю приблизно 200 тисяч доларів, дві автівки вартістю приблизно 150 тисяч доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності