• Головна
  • Україна
  • Прикидалися добробатами та тероризували киян: СБУ знешкодила злочинну організацію

Прикидалися добробатами та тероризували киян: СБУ знешкодила злочинну організацію

СБУ
Фото: Служба безпеки України

Угруповання очолював кримінальний авторитет та кілька громадян РФ

СБУ знешкодила злочинну організацію, яка під виглядом добробатів тероризувала і залякувала киян. Також працівники служби затримали організаторів банди.

Про це 1 лютого повідомляє Служба безпеки України.

Як повідомляють у СБУ, угруповання очолював кримінальний авторитет на прізвисько «Лєший», причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств. Також серед організаторів банди були двоє російських громадян — вихідців із Північного Кавказу. Один із них перебуває під санкціями РНБО.

У Києві ж зловмисники діяли під виглядом двох добровольчих формувань. Вони систематично вимагали гроші у місцевих підприємців, а в разі відмови застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою. Загалом правоохоронці зафіксували понад 10 епізодів підпалу автомобілів та об’єктів нерухомості потерпілих, а також нанесення їм травм із застосуванням зброї.

Крім того, гроші, які банді вдавалось вибивати з підприємців, вони спрямовували до так званого «общака», який на момент обшуку становив 354 тисячі доларів.

Затримали ж зловмисників, зокрема «Лєшого», двох росіян і ще трьох активних учасників групи, під час «вибивання» ними 80 тисяч доларів з місцевого підприємця. Під час обшуків у фігурантів виявили речові докази.

Наразі шістьом учасникам організації повідомили підозру у створенні та керівництві злочинною спільнотою, а також участі у ній, вимаганні, а також умисному знищенні або пошкодження майна. Крім того, триває розслідування, щоб притягнути до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності угруповання.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у східних регіонах України місцевого депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ, який працював на російську розвідку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності