• Головна
  • Україна
  • Розтрата коштів на 40 мільярдів: СБУ розповіла про обшуки у Коломойського

Розтрата коштів на 40 мільярдів: СБУ розповіла про обшуки у Коломойського

Коломойський

Топменеджменту ПАТ «Укртатнафта» оголосили про підозри

Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта». Протиправні механізми поєднували з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

Про це 1 лютого повідомляє Служба безпеки України.

Наразі у рамках кримінальних проваджень документують 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній. Одним з яких є Ігор Коломойський.

У рамках слідчих дій СБУ спільно з Бюро економічної безпеки провела низку обшуків, зокрема за місцем проживання власників і топменеджменту групи, до якої входять компанії, а також за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України.

За результатами слідчих дій топменеджменту ПАТ «Укртатнафта» оголошено про підозри.

Нагадаємо, раніше 1 лютого ЗМІ повідомили про обшуки в Ігоря Коломойського, які стосуються махінацій щодо «Укртранснафти» та «Укрнафти».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності