СБУ підтвердила обшуки у нардепа від ОПЗЖ Столара

Вадим Столар

Служба безпеки обшукала компанії, які контролює Столар

Служба безпеки України провела низку обшуків у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних одному депутату Верховної Ради від забороненої партії «ОПЗЖ» Вадиму Столару. Ці компанії були залучені до відмивання коштів в інтересах колишніх депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Про це 1 лютого повідомляє Служба безпеки України.

Як зазначають у СБУ, аналогічні схеми працювали також на користь інших громадян Росії та Білорусі, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США.

Наразі СБУ ліквідовують всі схеми та канали легалізації фінансових активів, які застосовували зловмисники. Зокрема, йдеться про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими банками, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що задають шкоди державній безпеці.

Також правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службових осіб і в офісах будівельних компаній.

Додамо, Вадим Столар — бізнесмен та забудовник Києва. З нещодавнього розслідування журналіста УП Михайла Ткача стало відомо, що Столар під час повномасштабної війни перебував у Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах. Нещодавно він, повернувшись в Україну, відвідав засідання Верховної Ради. Після цього з боку нардепа були намагання знову виїхати з України, однак йому це не вдалось.

Нагадаємо, 1 лютого з обшуками також прийшли до ексміністра МВС Авакова. Обшуки стосувались падіння гвинтокрила у Броварах під Києвом 18 січня. У тій авіатрагедії загинули очільник МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Також з обшуками прийшли до Ігоря Коломойського. Вони стосуються махінацій щодо «Укртранснафти» та «Укрнафти».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності