• Головна
  • Україна
  • Новий порядок бронювання військовозобов’язаних: що змінилося

Новий порядок бронювання військовозобов’язаних: що змінилося

Військовий

Також затвердили нові критерії визначення критично важливих підприємств

Кабінет Міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних.

Про це 31 січня повідомили у пресслужбі Міністерства економіки.

Новий порядок бронювання військовозобов’язаних дозволить посилити потенціал ЗСУ та гарантувати стабільну роботу економіки. Також затвердили нові критерії визначення критично важливих для економіки підприємств.

Згідно з нововведеннями, керівники підприємств чи установ зможуть забронювати 50% від загальної кількості усіх військовозобов'язаних працівників. Така можливість є в організаціях, які виробляють необхідні для забезпечення ЗСУ товари та є критично важливими для функціонування економіки України в період дії воєнного стану.

Окрім працівників, бронювання підлягатимуть керівники та заступники цих підприємств. Кількість військовозобов’язаних працівників, які підлягають бронюванню, може перевищувати 50% від загальної кількості лише у разі наявності обґрунтованої потреби.

Незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності, можна буде бронювати військовозобов’язаних керівників та працівників організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджує Міненерго. До них не застосовуються жодних обмежень у кількості заброньованих.

Також бронюванню підлягають співробітники, що перебувають на політичних посадах в держорганах, держслужбовці категорій «А» та «Б», керівники держорганів, органів держуправління та їх заступники. До того ж це стосується і працівників патронатних служб, органів місцевого самоврядування першої-четвертої категорій та 50% від кількості військовозобов'язаних інших працівників органів держвлади та місцевого самоврядування.

Згідно з новими критеріями визначення важливих для економіки України підприємств, воно має відповідати хоча б трьом із семи критеріїв:

  • підприємство має бути резидентом Дія Сіті;
  • загальна сума його податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів (крім митних) має бути більшою ніж 1,5 млн євро;
  • сума надходжень в іноземній валюті (крім кредитів і позик) перевищує 32 млн євро;
  • підприємство має стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  • має важливе значення для галузі національної економіки або забезпечення потреб територіальної громади;
  • не має заборгованості по сплаті ЄСВ;
  • розмір середньої заробітної плати працівників підприємства за останній календарний квартал має відповідати розміру середньої заробітної плати по всьому регіону.

Нагадаємо, в Україні почали видавати повістки нового зразка. Вони відрізняються від попередніх кількома пунктами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності