Володимир Зеленський відвідав Миколаївщину: мета приїзду

Володимир Зеленський відвідав Миколаївщину: мета приїзду

Президент зустрівся з керівництвом регіону та обласного центру, командуванням оперативного угруповання військ «Херсон», а також очільниками силових відомств Миколаївської області

Президент України Володимир Зеленський прибув із робочою поїздкою на Миколаївщину.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Там президент зустрівся з керівництвом регіону та обласного центру, командуванням оперативного угруповання військ «Херсон», а також очільниками силових відомств Миколаївської області. На зустрічі обговорили оперативну ситуацію на півдні України, наслідки ракетних і дронових атак Росії.

Також розглянули стан енергетичної інфраструктури регіону, засоби її захисту й темпи відновлення. Поспілкувалися про відбудову закладів освіти Миколаївщини, довгострокове відновлення економіки регіону й створення нових робочих місць.

Крім цього, разом із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен Зеленський відвідав поранених українських захисників в одному зі шпиталів Миколаєва. Президент вручив військовослужбовцям і медичним працівникам цінні подарунки.

«Важливо, щоб наші воїни змогли пройти не лише фізичну, але й психологічну реабілітацію. Велика подяка всім медичним працівникам, які оберігають здоров’я наших захисників. Бажаю якнайшвидшого одужання», — йдеться у повідомленні Володимира Зеленського.

Також у межах шефства з відновлення, яке Данія взяла над Миколаєвом, вони відвідали Миколаївський морський торговельний порт. Оглянули резервуари для зберігання олії, зруйновані внаслідок атак ворожих ракет і безпілотників.

Крім того, Володимир Зеленський і Метте Фредеріксен побували в індивідуальному тепловому пункті, обладнаному установкою для очищення та роздачі води. Цей проєкт реалізовано за сприяння Данії, яка однією з перших надала місту допомогу в забезпеченні мешканців питною водою після того, як російський агресор зруйнував традиційну систему водопостачання з річки Дніпро.

Також оглянули з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації, частково зруйновану внаслідок російського ракетного обстрілу 29 березня 2022 року. Тоді жертвами російської атаки стали 37 осіб. Поспілкувалися про потреби у відновленні інфраструктури міста.

Нагадаємо, у неділю, 29 січня, глава української держави Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. На ньому заслухали доповіді щодо оперативної обстановки на фронті, зокрема на Донецькому напрямку та на півдні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності