• Головна
  • Україна
  • Михайло Подоляк розповів про ключовий сценарій війни та назвав, що потрібно для його реалізації

Михайло Подоляк розповів про ключовий сценарій війни та назвав, що потрібно для його реалізації

Михайло Подоляк розповів про ключовий сценарій війни та назвав, що потрібно для його реалізації

Радник президента пише, що українська армія зупиниться на кордонах 1991 року, а в Росії розпочнеться неконтрольована політична трансформація

У короткостроковій перспективі Росія вдасться до певних наступальних дій, через які обов’язково втратить багато особового складу, сил і засобів.

Про це на своїй сторінці написав радник Офісу президента Михайло Подоляк.

«У межах контрнаступу, який розробляється Генштабом ЗСУ й докладно обговорюється на засіданнях Ставки Верховного Головнокомандувача, РФ зазнає двох-чотирьох суттєвих поразок, і саме після цього процеси розпаду й остаточної деморалізації в російській армії стануть незворотними», — йдеться у повідомленні.

 «Росіяни продовжать тікати. Водночас вони отримають ще більше мертвих, а на вулиці російських міст масово виходитимуть поранені й ампутанти і жорстко протестуватимуть. Територією РФ ширитиметься протест не політичного, а соціального характеру — через втрачених на війні близьких. У цей час в оточенні Путіна розгоряться суттєві внутрішні міжусобиці. Почнеться класичний російський пошук винних. Силові вертикалі ослабнуть і почнуть швидко занепадати», — прогнозує Михайло Подоляк.

Радник президента пише, що українська армія зупиниться на кордонах 1991 року, а в Росії розпочнеться неконтрольована політична трансформація.

«Певні суб’єкти федерації (етнічні) отримають супершанс стати самостійними і зможуть це зробити», — пише Михайло Подоляк.

Ядерна зброя так чи інакше контролюватиметься, зокрема й залишками російського генералітету. Тому немає великих ризиків, що вона з’явиться на «чорному» ринку чи буде принаймні якийсь час неконтрольованою, зазначає радник Офісу президента.

«Тимчасово сформований уряд РФ почне реальні переговори щодо відповідальності за злочини в Україні й щодо зон демілітаризації на кордоні. І зрозуміло, щодо значних компенсацій за вбивства та руйнації», — пише Михайло Подоляк.

«Дата реалізації цього сценарію залежить від наявного в України інструментарію – від того, коли Україна отримає точну кількість чітко визначеного озброєння. Україна надала нашому партнерському Альянсу конкретні цифри й найменування. Нині ми на етапі, коли війна є обґрунтованою математичною моделлю. Формула проста: хочете якнайшвидшого завершення війни – своєчасно дайте Україні більше зброї, якої ми просимо», — резюмує радник Офісу президента Михайло Подоляк.

Нагадаємо, Михайло Подоляк висловився про ракетну атаку Росії по Дніпру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності