«Подвірний обхід» з повістками: чи законний він  

«Подвірний обхід» з повістками: чи законний він

Юрист пояснює законність «подвірного обходу» з повістками

«Подвірний обхід» з повістками є законним.

Про це каже голова ГО «Львівське юридичне товариство», автор та ведучий телевізійної програми «Правові консультації з Ярославом Жукровським» на ТРК «Перший Західний» Ярослав Жукровський.

Низка осіб, уповноважених відповідним територіальним центром комплектування, з представниками органів місцевого самоврядування чи органами поліції здійснюють обхід для з’ясування військово-облікових даних, зауважує юрист.

«Відповідні посадові особи, зокрема із органів місцевого самоврядування, мають право і, зрештою, це є їхнім обов’язком здійснювати дослідження, контроль та з’ясування обставин того, чи стоїть військовослужбовець на військовому обліку чи ні», — каже Ярослав Жукровський.

І разом з цим представники територіального центру комплектування в межах виконання наказів керівників територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки здійснюють заходи щодо роз’яснення законодавства про постановлення на військовий облік і, звичайно, вручають повістки військовозобов’язаним для уточнення військово-облікових даних.

Нагадаємо, у повістці обов’язково має бути певний перелік інформації, зокрема вид повістки та особисті дані людини, яка отримує документ.

А також під час мобілізації громадяни України зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Окрім цього, юрист пояснює, чи можна відмовитися від отримання повістки. А також про те, що військовозобов’язаного не можуть без законних на те підстав примусово доставити до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

А ще називає причини, через які військовозобов’язаний може не з’являтися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності