• Головна
  • Україна
  • Заступник міністра оборони, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку

Заступник міністра оборони, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку

Заступник міністра оборони, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку

Заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов написав заяву про звільнення з посади — Резніков підтримав його прохання та звернувся з відповідним поданням до Кабміну.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті Міноборони.

«В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних із закупкою послуг харчування», — йдеться у повідомленні.

Водночас озвучені у ЗМІ звинувачення в Міноборони назвали «необґрунтованими та безпідставними», а відставку Шаповалова — «достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла».

«Міноборони дотримується принципу нульової толерантності до корупції, з повагою ставиться до демократичного контролю і забезпечить абсолютну прозорість для проведення будь-яких перевірок уповноваженими органами», — зазначили у заяві.

Нагадаємо, 21 січня у ЗМІ з’явилася інформація, що Міністерство оборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва.

Міноборони відповіло на інформацію у ЗМІ та назвало це брехнею та маніпуляцією й пообіцяло звернутися до СБУ.

НАБУ і CАП повідомили, що перевіряють закупівлі, які проводило Міноборони. Це стосується закупівлі продуктів харчування для ЗСУ на понад 13 млрд гривень.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності