Українську нардепку обрали віцепрезиденткою ПАРЄ

Українську нардепку обрали віцепрезиденткою ПАРЄ

Вже найближчим часом вона очолюватиме засідання ПАРЄ

Українська депутатка Олена Хоменко стала віцепрезиденткою Парламентської асамблеї Ради Європи. За її призначення проголосували на засіданні у понеділок, 23 січня.

Про це повідомили на сторінці Верховної Ради України у Telegram, посилаючись на голову Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ Марію Мезенцеву.

Так, 18 колег разом з Оленою Хоменко були затверджені під час засідання зимової сесії Асамблеї у Страсбурзі (Франція), яка розпочала свою роботу 23 січня.

Зазначається, що представниця Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва увійде до складу бюро Асамблеї, яка формує порядок денний і впливає на багато важливих рішень. Також вона буде очолювати засідання самого ПАРЄ найближчим часом.

Крім того, у ПАРЄ відбулися вибори президента, участь у яких брав український нардеп Олександр Мережко. Втім, він програв боротьбу за президентське крісло представнику Нідерландів Тіні Коксу. Додамо, що він був президентом ПАРЄ у 2022 році, й таким чином Кокс переобраний у першому турі.

Нагадаємо, у березні минулого року ПАРЄ прийняла рішення про виключення Росії зі свого складу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності