• Головна
  • Україна
  • У Броварах закінчилися пошуково-рятувальні роботи: що відомо наразі

У Броварах закінчилися пошуково-рятувальні роботи: що відомо наразі

Бровари

Під час трагедії загинуло 14 осіб, з них 1 дитина

У Броварах, де зранку 18 січня розбився вертоліт, закінчилися пошуково-рятувальні роботи.

Про це повідомляє ДСНС України.

Так, станом на 15:45 у місті Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено. Всього загинуло 14 осіб, з них 1 дитина, постраждало 25 людей, з них 11 дітей.

Що відомо про трагедію у Броварах

У Броварах, що поблизу столиці, вранці 18 січня гвинтокрил впав на територію між дитячим садком та житловим будинком, зайнялась пожежа. Під час падіння у садку перебували діти та співробітники закладу.

Згодом стало відомо, що у трагедії загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. За інформацією заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, керівництво МВС летіло у відрядження в одну з «гарячих» точок. З часом повідомили, що йшлося про візит на Харківщину.

Водночас до вечора також повідомили, що за уточненою інформацією, після проведення ідентифікації на місці падіння знайшли 14 загиблих осіб, з них 1 дитина та 9 людей, які перебували на борту. Серед останніх опинився екіпаж гелікоптера — Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов, а також помічники та охорона міністра — Тетяна Шутяк, Михайло Павлушко і Микола Анацький. Крім того, унаслідок трагедії було травмовано 25 людей, зокрема 11 дітей, яких госпіталізували до лікарень.

Щодо стану постраждалих відомо, що деяких пацієнтів перевели у хірургічне, травматологічне та гінекологічне відділення. Люди — у стабільному стані, отримують усю необхідну допомогу. Також частину пацієнтів перевели до Києва, — 4 дорослих та 4 дитини. Їх довелося направити до столиці, адже ступінь ураження опіками сягає 45%. Між тим під час інциденту постраждала вагітна жінка, вона перебуває у гінекологічному відділенні, їй надали усю необхідну допомогу. Відомо, що потерпіла мала рану, яку медики зашили.

Також наразі відомо, що гелікоптер, що впав у Броварах, Україні передали французькі партнери. Ці літальні апарати мають представники усіх силових структур: і прикордонники, і ДСНС, і МВС, і навіть Нацгвардія. Вони призначені для різних спецзавдань, не лише всередині країни, а й ближче до бойових дій.

Разом з тим про причину падіння поки що нічого не повідомляють. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив негайно створити спеціальну групу для детального розслідування всіх обставин трагедії, а Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами розслідування обставин авіакатастрофи. Своєю чергою слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування. Наразі вони розглядаються кілька версій трагедії, серед яких порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера, умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Між тим вже визначили, хто тимчасово виконуватиме обов’язки міністра внутрішніх справ України. Відповідальним став очільник Національної поліції Ігор Клименко. Уряд призначив його заступником очільника МВС та поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Додамо також, що на трагедію відреагували світові лідери. LVIV.MEDIA зібрало добірку реакцій світових політиків на трагедію в Броварах.

Нагадаємо, напередодні 17 січня у Дніпрі завершили пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару по житловій багатоповерхівці. Внаслідок російської атаки загинуло 44 людини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності