• Головна
  • Україна
  • Тимчасового виконувача обов’язків голови МВС оберуть сьогодні на позачерговому засіданні Кабміну

Тимчасового виконувача обов’язків голови МВС оберуть сьогодні на позачерговому засіданні Кабміну

За процедурою, виконуючим обов’язки міністра МВС стане один із його заступників

Замінити міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув 18 січня в авіакатастрофі гелікоптера у Броварах Київської області, може один із його п’яти заступників. Тимчасового виконувача обов’язків голови МВС мають обрати на позачерговому засіданні Кабміну 18 січня.

Про це повідомила прессекретарка Дениса Шмигаля Тамара Гусейнова, пише «Суспільне».

«Сьогодні буде позачерговий уряд, де прем’єр-міністр і міністри вшанують пам‘ять колег і загиблих, а також буде призначений виконувач обов’язків [міністра внутрішніх справ — ред.]. Більше від Кабміну і міністрів комунікації до результатів розслідування не буде», — зазначила вона.

За процедурою, виконуючим обовʼязки міністра МВС стане один із його заступників.

Також, згідно із законом, кандидатуру нового міністра повинен внести до Верховної Ради премʼєр-міністр, а парламент буде голосувати за це рішення.

Призначення проходить Комітет з питань правоохоронної діяльності і голосування у ВРУ, повідомив голова Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

Серед заступників міністра Монастирського — Мері Акопян, Сергій Гончаров, Богдан Драп’ятий, Катерина Павліченко, Ігор Бондаренко.

Нагадаємо, у трагедії в Броварах загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності