• Головна
  • Україна
  • Називали українців «шкурами» та казали, що Україна — регіон Росії: журналісти поговорили з обвинуваченими у ракетному ударі по Дніпру

Називали українців «шкурами» та казали, що Україна — регіон Росії: журналісти поговорили з обвинуваченими у ракетному ударі по Дніпру

Називали українців «шкурами» та казали, що Україна — регіон Росії: журналісти поговорили з обвинуваченими у ракетному ударі по Дніпру

Фрагмент розмови опублікували на сторінці видання «Важные истории»

Журналісти російського видання «Важные истории» змогли зв'язатися з кількома російськими військовими, яких СБУ назвала відповідальними за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі.

Фрагмент розмови опублікований на сторінці  видання.  

Говорити про свою причетність до воєнного злочину вони відмовилися, а один з них — начальник штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Шайковка Дмитро Голенков — у відповідь почав погрожувати.

Після кількох спроб кореспондентки домогтися від нього відповіді стосовно обстрілу Дніпра, Голенков обурився: «Що, я прям натискав на кнопку або в цьому літаку сидів? <...> Крим все одно наш і все інше наше. Що ти хочеш-то від нас?».

Далі розмова тривала так: «-Вам особисто не шкода цих людей, які загинули у Дніпрі? 40 уже загинули, багато хто досі під завалами. - Які люди? Про що ти взагалі кажеш, я не розумію?».

Інший чоловік, який перебував поруч із Голенковим, почав щось кричати, а Голенков — підтакувати: «Ви [Україна — ред.] — регіон Росії. Один єдиний регіон Росії. Ви навіть різними регіонами не будете». Наприкінці Голенков додав: «Крим все одно наш. І решта буде наше. До побачення, дівчина».

Чоловіки на іншому кінці дроту називали українців «шкурами» і скандували наче на спортивному заході «Росія-Росія! Ура!».

Штурман Дінар Назиров на запитання про причетність до обстрілу у Дніпрі відповів, що він «лісничий з лісового господарства». «Не ходіть у моєму лісі й не лякайте білок», — сказав він, а згодом кинув слухавку.

Командир авіаційного загону 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку майор Олексій Іваненко у розмові назвався асенізатором і сказав, що про російсько-українську війну нічого не думає.

Нагадаємо, під звалами будинку, у який 14 січня влучила російська ракета, знайшли 44 загиблих.

Сьогодні, 17 січня, о 9:46 з-під завалів зруйнованого житлового будинку на 4-му поверсі дістали тіло 1 загиблої дитини.

Під час ракетного удару Росії по багатоповерхівці у Дніпрі постраждала 23-річна Анастасія. Її фото облетіли всі соціальні мережі, адже дівчина дивом вижила та чекала рятувальників, сидячи на руїнах будинку. Крім того, у зруйнованому ракетою будинку у Дніпрі загинув український тренер з боксу.

Служба безпеки України (СБУ) встановила особи російських окупантів, які причетні до ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі 14 січня цього року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності