• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині поховали дівчину, яка загинула від ракетного обстрілу рф: родичі збирають гроші на помсту

На Хмельниччині поховали дівчину, яка загинула від ракетного обстрілу рф: родичі збирають гроші на помсту

На Хмельниччині поховали дівчину, яка загинула від ракетного обстрілу рф: родичі збирають гроші на помсту

Дівчина отримала поранення під час ракетного обстрілу Хмельницького 31 грудня

3 січня на Хмельниччині попрощалися із 22-річною Оксаною Музикою, яка 31 грудня 2022 року отримала поранення внаслідок ракетного обстрілу в обласному центрі.

Про це пише «Суспільне».

Від отриманих травм дівчина померла в ніч на 1 січня. На прощанні у її рідному селі Грим’ячка зібралося близько трьохсот осіб.

Однокласниця померлої Оксани, Алла Луцик, розповідає: «В мене знайома працює в обласній лікарні. І коли ніхто ще нічого не знав, вона казала, що привезли жінку в реанімацію, що вона без свідомості, і що їй капають кров. Тоді навіть в страшному сні таке не можна подумати, що це могло статися з нашою Оксаною».

За словами Алли Луцик, вони з Оксаною навчалися в одному класі та дружили.

«Запам’яталась вона мені такою мега позитивною, доброю людиною. Вона в своєму житті мишки не могла образити. Вона була дуже доброю людиною, мені навіть не віриться, що з нею таке сталося, — каже дівчина. — Вона була відмінницею, вона дуже гарно навчалася, вона дуже гарно співала. Всі концерти, вона завжди була зіркою».

Викладачка вокалу Богдана Корнацька пригадує: «Вона першокласницею прийшла до мене в клас. В середній школі в перший клас, і до мене в музичну школу. Відразу очі світилися, очі горіли, і вбирала в себе кожне слово, кожен мій рух, кожне пояснення. Енергетично ми були з нею на одній лінії, дуже близькі».

Юлія Рудницька, вчителька Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ ступенів, де навчалася Оксана, розповідає, що знала Оксану ще змалечку, вона ходила в музичну школу разом з її донькою.

«А потім так склалась доля, що я почала працювати в Хмельницькому ліцеї ІІ-ІІІ ступенів і Оксанка прийшла туди навчатися у старших класах, — каже Юлія Рудницька. — Доля нас знову звела, уже в другому навчальному закладі. У 2017 році Оксана закінчила наш ліцей «з відзнакою». Розумниця, талановита у всьому, організаторка усіх ліцейних заходів, чуйна, душевна, справедлива. Вона завжди приходила усім на допомогу. Вона завжди посміхалася. Це була дівчина-краса. Тепер Оксанка — янгол небесний».

За її словами, 31 січня, за півтори години до трагедії, вона теж проїжджала тією дорогою, коли поверталась додому.

«І вже вибухи я почула вдома. Це було дуже страшно, я до кінця сподівалася, що обійшлося без жертв. А потім у переписці з нашими колегами ми дізналися, що однією із постраждалих була наша Оксанка, ми не могли в це повірити», пригадує жінка.

Ірина, дружина брата загиблої Оксани, розповідає, що вирішили відкрити збір коштів на помсту за смерть Оксани.

«Нам багато дуже людей пропонували гроші. Всі кошти плануємо передати в управління розвідки на закупівлю дронів-камікадзе», каже Ірина.

Нагадаємо, 31 грудня росіяни атакували Хмельницький ракетами. Постраждало 4 людей.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності