• Головна
  • Україна
  • В Україні фіксують збільшення кількості хворих на коронавірус

В Україні фіксують збільшення кількості хворих на коронавірус

Коронавірус
Фото: pexels

Ситуація з грипом в Україні контрольована

В Україні загрозлива ситуація з коронавірусом. Захворюваність стрімко зростає, а показники вакцинації впали.

Про це 2 січня в ефірі єдиного телемарафону новин повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«На жаль, на сьогодні ми маємо різке зростання кількості захворілих на COVID-19. Якщо порівнювати минулий і позаминулий тиждень — це приріст понад 3 тисячі людей. При цьому, дуже різко знизився темп вакцинації населення. Однак, вакцина в Україні є в наявності, і ця вакцина вже адаптована до штаму Омікрон», — наголосив Радуцький.

Зараз в Україні спостерігається значне зниження кількості важких станів захворювання на COVID-19 і відносно невеликий відсоток летальних випадків.

«У тиждень помирає від 50 до 70 людей від підтвердженого коронавірусу. Але з цієї кількості 90% — це люди віком понад 60 років, з яких переважній більшості понад 70 років», — повідомив імунолог Федір Лапій.

За словами обох експертів, ситуація з грипом в Україні контрольована. Він зараз є сезонним і нічим не відрізняється від минулих років. У порівнянні з таким же періодом минулого року, статистика хворих на грип не збільшилася.

Додамо, у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА розповіли, яка ситуація з вакцинацією населення в області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності