• Головна
  • Україна
  • Перша телефонна розмова у новому році: президентка Єврокомісії поспілкувалась із Зеленським

Перша телефонна розмова у новому році: президентка Єврокомісії поспілкувалась із Зеленським

Перша телефонна розмова у новому році: президентка Єврокомісії поспілкувалась із Зеленським

Невдовзі Євросоюз почне перераховувати кошти з погодженого пакету макрофінансової допомоги для України на 18 млрд євро

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провела першу у новому році телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським. Вона розповіла, що розраховує невдовзі приїхати в Україну з візитом.

Про це фон дер Ляєн повідомила у Twitter.

Вона зазначила, що висловила цілковиту підтримку Україні та найкращі побажання на прийдешній рік, пообіцявши продовжувати практичну допомогу. Також президентка ЄК нагадала про вже передані генератори, обладнання для облаштування тимчасового прихистку, шкільні автобуси тощо. 

Крім того, невдовзі Євросоюз почне перераховувати кошти з погодженого пакету макрофінансової допомоги для України на 18 млрд євро, які будуть надходити щомісячними траншами.

«ЄС буде поруч з вами стільки, скільки буде необхідно. Ми підтримуємо вашу героїчну боротьбу — боротьбу за свободу і проти варварської агресії», наголосила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу попри вето Угорщини досягла згоди щодо законодавчого пакету, який дозволить Євросоюзу надати Україні фінансову допомогу у розмірі 18 мільярдів євро протягом 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності