• Головна
  • Україна
  • Окупанти розшукують дітей, які навчаються в українських онлайн-школах

Окупанти розшукують дітей, які навчаються в українських онлайн-школах

Батькам цих дітей погрожують

Росіяни на тимчасово окупованих територіях шукають дітей, які вчаться в українських онлайн-школах.

Про це пише Центр національного спротиву.

Зокрема, у Бердянську вчителі так званих російських шкіл провели перевірку телефонів, щоб виявити відповідний додаток. Також з дітьми проводять розмови, щоб випитати інформацію. У випадку, коли виявляють факт навчання, батьків викликають на профілактичні бесіди, де їм погрожують.

У Центрі національного спротиву зауважують, що російські школи на тимчасово окупованих територіях мають суто пропагандистський характер, й саме тому росіянам важливо обмежити доступ дітей до освіти та занурити у світ «русского міра». 

У школах дітям проводять русифікацію й нав’язування світогляду Кремля та його бачення історії. Сама освіта дітей росіянам не цікава, що й доводять ці рейди проти учнів української школи.

Там також додають, що ворог планує незабаром відкрити на ТОТ центр підготовки «вчителів» історії та російської мови для своїх шкіл. Пріоритет обраних фахівців чітко демонструє, на що ставить акцент «російська школа», а саме — на вивченні мови та «правильної» історії.

Нагадаємо, на початку грудня керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що російські окупанти вивозять дітей з області до Чечні для «патріотичного виховання». Російська окупаційна адміністрація на тимчасово окупованій території Луганщини відзвітувала, що для 15 000 дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди. Завезені з Росії медики зазначили в документах обстеження, що 70% з цих дітей «потребують спеціальної медичної допомоги». Саме таким заключенням росіяни прикривають депортацію дітей на територію РФ, писав Сергій Гайдай.

Додамо, ще у серпні Сергій Гайдай писав, що окупанти намагаються вивезти з Луганщини українських дітей. Тоді до області приїжджала «уповноважена з прав дитини при президенту РФ».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності