• Головна
  • Україна
  • Депутата держдуми рф в Україні засудили до 15 років ув’язнення

Депутата держдуми рф в Україні засудили до 15 років ув’язнення

Депутата держдуми рф в Україні засудили до 15 років ув’язнення

Оскільки засуджений перебуває на території рф, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання

До 15 років ув’язнення засудили депутата держдуми рф, який голосував за визнання «ЛНР/ДНР».

Про це йдеться на сторінці Управління СБ України у Львівській області.  

«Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини депутата нижньої палати федеральних зборів росії Дениса Майданова, який сприяв захопленню частини східних регіонів України», — йдеться у повідомленні.

15 лютого цього року він підтримав постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім цього, 22 лютого російський депутат проголосував за ратифікацію «договора о дружбе, сотрудничестве и взаимной помощи» між країною-агресором і терористичними організаціями «ЛНР/ДНР».

«Тим самим посадовець сприяв реалізації кремлівського плану щодо захоплення України. Адже відповідні рішення держдуми рф вище військово-політичне керівництво росії використовувало як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення проти України», — наголошують у СБУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав Майданова винним за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території рф, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Нагадаємо, депутат держдуми рф Олег Нілов із партії «Справедлива Росія» пообіцяв ракети «хлопчику Вові з Києва» на благодійній акції «Ялинка бажань», де діти просять у політиків про подарунки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності