• Головна
  • Україна
  • Щорічний саміт Україна-ЄС цьогоріч не відбудеться: дата наступного саміту

Щорічний саміт Україна-ЄС цьогоріч не відбудеться: дата наступного саміту

Щорічний саміт Україна-ЄС цьогоріч не відбудеться: дата наступного саміту

Останній, 23-ій саміт, відбувся у жовтні 2021 року у Києві

Наступний саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого 2023 року у Брюсселі. Президент України Володимир Зеленський вже отримав запрошення на захід.

Про це у четвер, 22 грудня, повідомив прессекретар президента Європейської ради Шарля Мішеля Баренд Лейтс, пише «Інтерфакс-Україна».

«Я можу підтвердити, що саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого, є відкрите запрошення президенту Зеленському відвідати Брюссель», — сказав Лейтс.

Згідно з Угодою про асоціацію, саміт Україна-ЄС є щорічною подією. Втім останній, 23-ій саміт, відбувся у жовтні 2021 року у Києві. Таким чином, у цьому році ЄС не проводитиме зустрічі, хоча раніше планувалося, що саміт 2022 року відбудеться у грудні.

Зазначається, що серед причин відтермінування був брак реальних результатів такої зустрічі. Так, сторона ЄС до останнього моменту мала проблеми із затвердженням обіцяного у рамках G7 пакету макрофінансової допомоги на суму 18 млрд євро.

Нагадаємо, ЄС готовий виділити Україні 25,5 мільйонів євро для нагальних потреб постачання та забезпечення електроенергією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності