• Головна
  • Україна
  • Третина українців не святкуватиме Новорічно-Різдвяні свята — опитування

Третина українців не святкуватиме Новорічно-Різдвяні свята — опитування

Третина українців не святкуватиме Новорічно-Різдвяні свята — опитування

На новорічні подарунки планують витратити в середньому 2190 гривень

Третина українців (34%) не будуть святкувати Новорчно-Різдвяні свята.

Про це йдеться в дослідженні комунікативної агенції Postmen.

Попри повномасштабну війну, 66% українців планують відзначати Новорічно-Різдвяні свята. Серед них абсолютна більшість, 94% респондентів, планує святкувати вдома з близькими родичами.

Інші відзначатимуть на роботі (керівники й заступники стали працювати вдвічі більше, на 78% більше проводять часу на роботі правоохороні органи, підприємці на 6% більше). Більше половини, 55%, відпочивають менше, ніж минулого року, й у принципі не говорять про відпочинок.

Майже половина серед тих, хто святкує, не планує витрачати більше 1000 гривень на святкування.

На новорічні подарунки планують витратити в середньому 2190 гривень (60 доларів). У листопаді ця цифра становила 78 доларів (2862 гривні).

На 4% зросла частка тих, хто взагалі не робить різдвяні подарунки, якщо порівнювати з 2020 роком. 70% купують подарунки в останній момент, найбільше планують купувати солодощі й дрібні сувеніри. Третє місце за донатами на ЗСУ.

Агенція опитала 1166 громадян України: 45% чоловіків і 55% жінок в усіх регіонах, вікових групах, типах населених пунктів і з різними рівнями доходів домогосподарств. Опитування проводилося методом Google-анкети, яку поширювали через Facebook та Instagram з 24 листопада до 12 грудня.

Нагадаємо, більше 60% українців витратять частину новорічного бюджету на допомогу ЗСУ або тим, хто постраждав від війни, свідчать результати опитування компанії «Делойт».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності