Україна може повернути Крим уже в 2023 році — Фукуяма

Україна вже вдарила по Керченському мосту, тож росії буде дуже важко підтримувати свої війська в АРК

Відомий американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників у 2023 році.

Про це американський політолог, директор центру розвитку демократії у Стенфордському університеті Френсіс Фукуяма сказав в інтерв'ю «Голосу Америки», пише «Українська правда».

«Я думаю, що повернення Криму не виключене у 2023 році. Прямо зараз вони [українські військові — ред.] повинні відвоювати Херсонщину, а потім звільнити Запорізьку область. Таким чином, вони просто можуть відрізати Крим від росіян і позбавити їх можливості здійснювати постачання на півострів», — сказав Фукуяма.

Він також нагадав, що Україна вже вдарила по Керченському мосту, тож росії буде дуже важко підтримувати свої війська в АРК.

Політолог вважає, що така ситуація призведе до відступу російських військ, і «ми побачимо ще один принизливій відхід».

Водночас Фукуяма не думає, що вихід росії з Криму призведе до застосування путіним ядерної зброї, адже і без того складна ситуація, в якій опинилась рф, стане набагато гіршою.

Нагадаємо, у суботу, 10 грудня, ввечері у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Зокрема у Сімферополі, Севастополі та Джанкої.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності