• Головна
  • Україна
  • Папа Римський закликав світ витрачати менше на Різдво, а заощаджене відправити в Україну

Папа Римський закликав світ витрачати менше на Різдво, а заощаджене відправити в Україну

Папа Римський закликав світ витрачати менше на Різдво, а заощаджене відправити в Україну

Заклик Папи Франциска пролунав під час щотижневої аудієнції

Папа Франциск завершив загальну аудієнцію закликом бути витривалими в молитві за український народ і чинити конкретні діла солідарності. Він також попросив скоротити витрати на подарунки, натомість відправити пожертвування на допомогу українцям.  

На цьому Папа Франциск наголосив, завершуючи свої вітання, виголошені наприкінці загальної аудієнції в середу, 14 грудня, пише Vaticannews.

«Браття і сестри, кажу вам, що в Україні багато страждань, багато, багато… І я хотів би дещо звернути увагу на Різдво, що наближається, на святкування. Святкувати Різдво, влаштовувати свято — прекрасно. Але знизімо трохи рівень так званих видатків на Різдво, проведімо скромніше Різдво, зі скромнішими подарунками. А заощаджене відправмо українському народові, який цього потребує. Там великі страждання, там голодують і страждають від холоду. Багато людей помирають через те, що поблизу немає лікарів і медперсоналу. Не забуваймо: Різдво — так, у мирі з Господом — так, але з українцями в серці. І зробімо цей конкретний жест для них», — сказав Папа Римський.

Нагадаємо, у Ватикані поставили ялинку із 443 ангелами — душами українських дітей, які загинули від війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності