Словаччина готова відправити в Україну винищувачі: деталі

Словаччина готова відправити в Україну винищувачі: деталі

Словаччина вже затвердила пакет допомоги Україні, до якого входять ракети до МіГ-29

Словаччина ще не відправила в Україну винищувачів МіГ-29, але готова це зробити. Зокрема, відповідне питання детально обговорювалося з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив міністр закордонних справ Словацької Республіки Растислав Качер в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми ще не передали вам МіГ-29. Але ми готові це зробити. Ми розмовляємо з нашими партнерами по НАТО про те, як це зробити. В нас була дуже змістовна розмова з вашим президентом. Мій міністр оборони пояснив вашому президентові, як ми можемо це зробити. І я думаю, що найближчими тижнями до Словаччини приїде українська делегація, і ми разом із нашими американськими друзями працюватимемо над тим, щоб це стало реальністю», — сказав Качер.

Він зазначив, що Словаччина вже затвердила пакет, до якого входять «пару тисяч ракет, які використовуються для МіГ-29».

«Але і з президентом Зеленським ми теж обговорили це досить детально. І я думаю, що я маю тримати в таємниці, як це буде зроблено, щоб не ставити під загрозу. Але скажу, що сьогодні в нас був дуже, дуже хороший обмін думками з президентом Зеленським про те, як ми це робитимемо. Тож я дуже оптимістичний, думаю, це теж скоро буде зроблено, літаки з'являться в Україні», — додав міністр закордонних справ Словаччини.

Нагадаємо, Польща та Чехія патрулюватимуть небо Словаччини. Країни підписали угоду, в якій погодились контролювати повітряний простір своїх сусідів.

Довідково:

МіГ-29 — багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління. Був основним багатоцільовим винищувачем країн Варшавського договору та СРСР впродовж 80-х років XX ст. Нині перебуває на озброєнні багатьох країн світу, у тому числі й України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності