• Головна
  • Україна
  • Бенксі продає пів сотні малюнків білого щурика, щоб допомогти Україні

Бенксі продає пів сотні малюнків білого щурика, щоб допомогти Україні

Гроші від продажу малюнків скерує на допомогу Україні

Найвідоміший у світі вуличний художник графіті Бенксі створив 50 трафаретних малюнків із зображенням білого щурика. Гроші від продажу малюнків скерує на допомогу Україні.

«Я зробив 50 таких трафаретів, а всі кошти йдуть нашим друзям до України. Відвідайте banksy.legacyofwarfoundation.com», — написав художник на своїй сторінці в Instagram.

Цей гризун часто зустрічається на його роботах і став для Бенксі символом підпільного існування і протесту проти звичаїв сучасного суспільства. Тут пацючок перетворює слов «fragile» («крихкий») на «agile» («жвавий»).

На сайті міжнародного благодійного фонду «Спадщина війни», на якому виставлені на продаж роботи Бенксі, написали:

«Раді запропонувати художній трафаретний друк знаменитого британського графіті-художника Бенксі. Кожна копія підписана і пронумерована. Наклад- 50 примірників. Продаж обмежений одним примірником на одного покупця і коштує 5000 фунтів стерлінгів (плюс податки). Якщо ви хочете придбати один, будь ласка, зареєструйтеся. Реєстрація закінчується в п’ятницю, 16 грудня», - йдеться у повідомленні.

А також зауважили, що кожен відбиток унікальний і буде трохи відрізнятися від зображеного.

На отримані гроші для України придбають нові карети швидкої допомоги та автомобілі для евакуації людей з Донбасу. Також куплять генератори, газові обігрівачі та ліхтарі на сонячних батареях у громади, які зустрічають зиму без електрики.

Нагадаємо, що у листопаді Бенксі створив у Києві і у Київській області сім графіті , а потім оприлюднив відео про це, висловивши підтримку Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності