• Головна
  • Україна
  • Понад 60% російських ракет влучили по цивільних об’єктах України — Зеленський

Понад 60% російських ракет влучили по цивільних об’єктах України — Зеленський

Понад 60% російських ракет влучили по цивільних об’єктах України — Зеленський

Президент зазначив, що Україна захищає не лише свою землю, але й свободу інших народів, які могли б стати жертвою російської агресії

Переважна більшість ракет, які випустили російські війська від початку агресії проти України, були спрямовані проти цивільних об’єктів. Водночас рф скоює й інші злочини, зокрема викрадає дітей, депортує людей та тероризує українців.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на міжнародній конференції «Права людини в темні часи», присвяченій 74-й річниці з дня ухвалення та проголошення Генеральною асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

Так, 62% з усіх ракет, які були випущені російською армією від 24 лютого, були направлені проти цивільних об’єктів, людей та людяності.

«Злочини російської держави на території України і проти саме українців безпрецедентні з часів Другої світової війни. Українські міста та наші містечка, наші села, які російська артилерія розбиває просто на каміння. Не одне, не два, а десятки таких зруйнованих міст і сіл. Авіаційний, ракетні терори, удари російської федерації, які так нагадують нацистські бомбардування Британії, Лондона», — сказав Зеленський.

Президент також нагадав і про російські фільтраційні табори, депортації, викрадення дітей та інші злочини росії.

«Реальні, сучасні катівні та масові захоронення людей. Примусова депортація українців у росію, більше двох мільйонів людей вивезено. Незаконне усиновлення у російських родинах наших українських діточок, які були фактично викрадені з України. Злочинна мобілізація громадян України на окупованій території в окупаційну армію — все це реальні приклади. Мінний терор проти українців, постійні обстріли, постійні жертви в прикордонній зоні з рф та у прифронтових районах — це все такий страшний обсяг скоєних злочинів і зруйнованих доль, життів людей», — наголосив президент.

Він додав, що Україна захищає не лише свою землю, але й свободу інших народів, які могли б стати жертвою російської агресії.

Нагадаємо, ЗСУ вдалося звільнити від окупації 1888 населених пунктів. Натомість ще майже стільки ж українських міст і сіл залишаються в окупації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності