• Головна
  • Україна
  • Естонія вже не може допомагати українським біженцям, як раніше: немає житла та роботи

Естонія вже не може допомагати українським біженцям, як раніше: немає житла та роботи

Естонія вже не може допомагати українським біженцям, як раніше: немає житла та роботи

Фінляндія ж заявляла, що може приймати більше

Поки що в Естонії не було нової хвилі українських біженців, але країна не матиме змоги допомагати новоприбулим на тому ж рівні, що й раніше, оскільки більше немає житла і роботи.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», в інтерв’ю Radio 4 заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас.

«Якщо подивитися, як Росія бомбить цивільну інфраструктуру, енергетичну інфраструктуру і намагається зробити життя в Україні абсолютно неможливим, то всі схиляються до того, що буде наступна хвиля біженців. Цікаво те, що до теперішнього часу такого не сталося, ми не бачимо в цифрах, що йде нова хвиля», зазначила Каллас.

За її словами, Естонія більше не може допомагати біженцям з України на попередньому рівні, однак Фінляндія заявляла, що може приймати більше.

«Я не уявляю, що ми можемо сказати біженцям на кордоні: повертайтеся назад. Ми можемо сказати: ми не можемо вам допомогти на такому рівні, як допомагали раніше, а, наприклад, Фінляндія може допомогти краще», сказала прем’єрка Естонії.

«Важливим є те, що ми спрямовуємо допомогу Україні, щоб допомогти людям в Україні, щоб відновити енергетичну інфраструктуру, створити там можливості для життя, щоб люди не мали виїжджати звідти. Усе це ми, природно, робимо. Природно, що у всього є межі, і якщо ми просто більше не в змозі будемо приймати людей, оскільки в нас тут немає більше житла і роботи, тоді інші можуть зробити більше», пояснила вона.

Нагадаємо, Естонія 19 листопада заявила, що відправить в Україну 27 міських автобусів і 13 електрогенераторів. Також МЗС Естонії спільно з талліннською владою планує найближчим часом відправити в Україну два автомобілі швидкої допомоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності