• Головна
  • Україна
  • 18 випадків погроз в 12 країнах: у МЗС України відреагували на терор проти дипломатів

18 випадків погроз в 12 країнах: у МЗС України відреагували на терор проти дипломатів

18 випадків погроз в 12 країнах: у МЗС України відреагували на терор проти дипломатів

Наразі йде робота з національними правоохоронними органами іноземних країн та СБУ, щоб «знайти і покарати негідників»

Станом на вечір 2 грудня зафіксовано 18 випадків погроз в 12 країнах. Зокрема, замах на теракт в Іспанії, пакети із збоченими погрозами у вигляді вирваних очей тварин в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, Чехії, Ватикані, Франції, повідомлення про мінування в Казахстані, а також підозрілий лист в США.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Терористи намагаються не просто залякати українських дипломатів. Вони хочуть послабити, залякати Україну та підірвати важливу дипломатичну роботу з постачання зброї, енергообладнання, ізоляції росії», - зазначив Кулеба.

За його словами, вже посилено безпеку українських консульств. Також йде робота з національними правоохоронними органами іноземних країн та СБУ, щоб «знайти і покарати негідників».

«Вони думають, що зможуть злякати і зупинити нас чи послабити міжнародну підтримку України. Я розумію, чому вони цього хочуть. Сьогодні українська дипломатія — це потужна сила, яка протистоїть ворогу», - наголосив очільник МЗС.

Він додав, що українських дипломатів не залякати та не зламати. Вони будуть і надалі ефективно працювати на захист України від ворога заради перемоги.

«Терористам нічого не вдасться. Ми не дамо їм залякати Україну чи підірвати роботу дипломатів. Ми продовжимо захищати свій дипломатичний фронт, тягнути зброю та енергообладнання, посилювати ізоляцію росії та працювати над трибуналом для керівництва держави-терориста», - заявив Кулеба.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що за нещодавнім вибухом в українському посольстві в Іспанії стоїть росія.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності