• Головна
  • Україна
  • Зеленський виступив за заборону церковників, пов'язаних із москвою

Зеленський виступив за заборону церковників, пов'язаних із москвою

Зеленський виступив за заборону церковників, пов'язаних із москвою

Також Зеленський анонсував реформу Державної служби з етнополітики та свободи совісті

У четвер, 11 листопада, відбулося засідання РНБО, на якому було розглянуто численні факти звʼязків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

РНБО доручила Уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Також Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручили забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на предмет наявності церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом і за необхідності вжити передбачених законом заходів.

Крім того, має відбутись перевірка наявності правових підстав і дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Усім органам, до компетенції яких належать питання у сфері забезпечення національної безпеки, доручено активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. І застосувати персональні санкції — прізвища будуть оприлюднені невдовзі

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Водночас Зеленський анонсував реформу Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Вона дасть змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави.

Цими й іншими рішенням ми гарантуємо Україні духовну незалежність

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Нагадаємо, СБУ перевірила Свято-Кирило-Мефодіївського жіночий монастир Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті, де черниці закликали до «пробуждения матушкі-Русі».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності