Starlink в Україну ввозитимуть без мита і ПДВ: деталі

Starlink в Україну ввозитимуть без мита і ПДВ: деталі

Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей та організацій

Уряд України веде перемовини про можливість купити нову велику партію із тисяч Starlink для України. Також уряд затвердив їх ввезення без ПДВ та мита.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що Starlink будуть у «Пунктах незламності».

«Минулого тижня за ініціативи президента України по всій країні запрацювали «Пункти незламності». Майже тисячу з них відкрила Державна служба з надзвичайних ситуацій. У цих пунктах є світло, вода, тепло, зв’язок. Сьогодні ми затвердили необхідні документи, аби Starlink завозилися в Україну без мита і ПДВ. Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей та організацій», — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, В Україні запрацював новий проєкт підтримки людей — «Пункти незламності». У них, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних телефонів, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей. Також у планах обладнати всі пункти системами супутникового зв’язку Starlink. Про те, де зараз ці пункти функціонують на Львівщині, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності