• Головна
  • Україна
  • Люксембург передав Україні шість безпілотників для ведення розвідки

Люксембург передав Україні шість безпілотників для ведення розвідки

Люксембург передав Україні шість безпілотників для ведення розвідки

Дрон здатен працювати протягом 15 годин і летіти на відстань до 200 км від наземної станції

Україна отримала від Люксембургу шість безпілотників чеського виробництва Primoco One 150, які він напередодні закупив з метою військової підтримки ЗСУ.

Про це повідомило Міністерство оборони Люксембургу.

Primoco One 150 середнього розміру, довжиною 3,65 метра, із розмахом крил 4,85 м і висотою 1,25 м. Його максимальна злітна маса складає 150 кілограмів, а найбільший вантаж, який він може підняти, — 30 кг. Дрон здатен працювати протягом 15 годин і летіти на відстань до 200 км від наземної станції.

Загалом же він може пролетіти дві тисячі кілометрів і піднятися на висоту до 3300 метрів.

Безпілотник призначений для ведення розвідки чи спостереження. Він оснащений електрооптичним інфрачервоним спостережним блоком, тепловізійним каналом і лазерним далекоміром, а також може бути доповнений іншими спеціалізованими датчиками.

Летіти дрон здатний як за допомогою дистанційного керування, так і на автопілоті. Зокрема має функцію автоматизованого зльоту, посадки й автономного виконання плану польоту. Його руху не заважають несприятливі погодні умови.

Нагадаємо, для Збройних Сил України закуплять 11 потужних комплексів безпілотників PUMA-LE. Вартість безпілотників становить понад 540 млн грн. Дрони оснащені звичайною та тепловізійною камерою з 6-кратним зумом. Це дозволяє виявляти противника вдень, вночі та за будь-якої погоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності