• Головна
  • Україна
  • За необхідності повістки і надалі роздаватимуть на вулицях — Тіщенко  

За необхідності повістки і надалі роздаватимуть на вулицях — Тіщенко  

Мобілізаційні заходи спрямовані на захист держави

Для вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам обираються місця з найбільшим скупченням людей.

Про це розповів начальник Львівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Тіщенко, пише ТСН.ua. 

«Мобілізаційні заходи щодо оповіщення військовозобов’язаних в громадських місцях проводилися уповноваженими групами від центрів комплектування. Для максимального охоплення обирались місця для оповіщення якомога більшої кількості осіб: вокзали, торгові центри, площі, великі вулиці тощо. Ці заходи планувались якраз для того, щоб виявити чоловіків, які не стали на військовий облік. Якби наші громадяни не порушували законів, потреби б у таких заходах не було. Та, на превеликий жаль, таким чином деякі особи пробують ховатись від виконання свого конституційного обов’язку», — сказав він.

Головний військком Львова каже, що ці мобілізаційні заходи спрямовані на захист держави, і за необхідності повістки й надалі роздаватимуть на вулицях і в тих місцях, які не заборонені законом.

«В першу чергу, ми приводимо до ладу наш облік. Нам не потрібно вже і всіх до війська, нам потрібні фахівці, які затребувані зараз. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться і надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних в людних місцях. Ну і додам, що мобілізаційні заходи, зокрема оповіщення військовозобов’язаних, будуть проводитися за необхідності і впродовж дії воєнного стану», — зазначив він.

Нагадаємо, за порушення правил військового обліку передбачений штраф.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності